G. Paluckas – apie nepatogią G. Nausėdos padėtį ir tai, kas atsisuko prieš valstiečius

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, komentuodamas tai, kad ketvirtadienį Ramūno Karbauskio vadovaujamą frakciją paliko ir Virgilijus Poderys, sako, kad protingi žmonės bėga iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos.

G. Paluckas: protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Paluckas: protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Paluckas: protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Paluckas: protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Žinių radijas“

Jan 24, 2020, 10:27 AM, atnaujinta Jan 24, 2020, 10:28 AM

„Tai reiškia, kad protingi žmonės bėga iš valstiečių frakcijos“, – „Žinių radijui“ teigė jis. Pasak socialdemokrato, viena pagrindinių to priežasčių – gausiausios Seimo frakcijos lyderio diktatas.

„Politinės, demokratinės kultūros (LVŽS frakcijoje – ELTA) nerasta... Kaip sakė pats Virgilijus: valdovas pasakė, ir visi turi bėgti į tą pusę. Žinote, protingiems žmonėms tokia aplinka tampa pernelyg rūgšti“, – pabrėžė socialdemokratas. Jo teigimu, būtent dėl to V. Poderys ir apleido LVŽS frakciją.

„Dėl pono Poderio kompetencijos ir profesinės reputacijos niekas abejonių neturi – žmogus tikrai supranta energetikos sritį, klimato kaitos, korporatyvinį valdymą, strateginius dalykus. Tačiau, matyt, ir jo kantrybė nėra begalinė“, – kalbėjo G. Paluckas, neslėpdamas, kad buvusį LVŽS frakcijos narį kviečia į LSDP frakciją.

Ketvirtadienį iš LVŽS frakcijos Seime pasitraukęs parlamentaras V. Poderys sako, kad tokį sprendimą lėmė dažnai išsiskyrusios nuomonės įvairiausiais klausimais.

Išėjus V. Poderiui, valstiečių frakcijoje liko 48 nariai.

G. Paluckas tvirtina, kad situacija nebesikeis: prezidentas laikysis strateginės kantrybės

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad prezidentas Gitanas Nausėda, net jei ir pareikštų nepasitikėjimą premjeru Sauliumi Skverneliu, susiklosčiusios įtemptos situacijos valstybėje nepakeistų. Likus mažai laiko iki Seimo rinkimų, valdančiajai koalicijai nėra alternatyvos, dėl to, tvirtina G. Paluckas, šalies vadovas tiesiog laikysis strateginės kantrybės iki pat rinkimų.

Kartu jis pridūrė manąs, kad jeigu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažintų premjerą pažeidus viešuosius ir privačius interesus, tai situacijos taip pat nekeistų.

„Tai situacijos iš esmės, manau, nekeis, nes realios alternatyvos likus keliems mėnesiams iki rinkimų šiai koalicijai nėra. Išlikimo koalicija yra susitelkusi – kaip niekad vienas į kitą įsikabinę ir, nepaisant to, vis tiek byra gabaliukais. Aš manau, kad ir prezidentas, vadovaudamasis valstybės interesu, demonstruos strateginę kantrybę, netgi matydamas visą šitą įvairiausių įvykių kontekstą ir balansuodamas ant nepasitikėjimo premjeru (ribos. – ELTA)“, – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas.

„Alternatyvos realiai nėra. Tiesiog laikinai eiti pareigas, net ir nepasitikėjimo atveju, vis tiek turėtų dabartinis premjeras arba iš valdančiosios koalicijos surastas kažkoks ministras ar asmuo. Situacijos esmingai pakeisti dabar niekas negali, išskyrus rinkėjus rinkimų metu“, – pridūrė LSDP pirmininkas.

ELTA primena, kad VTEK yra pradėjusi tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena ministras pirmininkas S. Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių. Prezidentas G. Nausėda savo ruožtu yra pareiškęs, kad jo požiūris į premjerą priklausys nuo to, kokią išvadą kelio asfaltavimo istorijoje pateiks VTEK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.