L. Kasčiūnas apie I. Rozovos apkaltą: spąstus visiems mums bandė sukurti D. Gaižauskas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vicepirmininkas Laurynas Kasčiūnas nesutinka su NSGK pirmininko Dainiaus Gaižausko išsakyta mintimi, kad esą „opozicija, gaudydama ponią I. Rozovą, pati pagavo save į spąstus“.

Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Irina Rozova<br>T.Bauro nuotr.
Irina Rozova<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Gaižauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Gaižauskas<br>D.Umbraso nuotr.
Irina Rozova<br>T.Bauro nuotr.
Irina Rozova<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Laurynas Kasčiūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 4:33 PM

L. Kasčiūnas tvirtina, kad esą spąstus visiems bandė sukurti D. Gaižauskas, kai I. Rozovos klausimas buvo suveltas su visiškai, jo nuomone, nereikalingais papildomais klausimais.

„Spąstus mums bandė sukurti D. Gaižauskas, kai pradėtas parlamentinis tyrimas, kuris iki šiol vyksta, ir kai buvo Rusijos įtakos klausimai suvelti su visiškai nereikalingais papildomais klausimais: kažkas kažką žinojo ar nežinojo? Panašiai buvo daroma nukeliant tyrimą. Iki balandžio pabaigos nukeliant tyrimą buvo bandoma nuvilkinti pačią I. Rozovos apkaltą. Mes šioje vietoje padarėme labai svarbų dalyką, matydami, kad faktų po pirmos tyrimo dalies užtenka, pasiūlėme, kad reikėtų tuos dalykus atskirti ir inicijuoti specialią komisiją, kitaip tariant, kad pačios I. Rozovos klausimas nebūtų visiškai nuvilkintas. Tai čia yra esminis dalykas“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

Jo nuomone, buvo bandoma paskandinti apkaltos klausimą, kad jis neįvyktų iki šio Seimo kadencijos pabaigos. „Mes dabar bandome šitą dalyką išsaugoti ir esame šia prasme sąžiningi prieš visuomenę, nes negalima, tiriant šalutinius ir niekam neįdomius dalykus, paskandinti patį I. Rozovos klausimą“, – sakė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Dainius Gaižauskas, vertindamas parlamentarei Irinai Rozovai inicijuojamą apkaltą, sako, kad opozicija pagavo save į spąstus.

„Viena iš NSGK tiriamų aplinkybių yra tai, kodėl tam tikri Seimo nariai, turėję tam tikros informacijos, nesiėmė tam tikrų veiksmų? (...) Man atrodo, kad L. Kasčiūnas ir kiti Seimo nariai save pagavo į spąstus, nes per tyrimą, kurį atliekame, aiškinamės, kodėl jie nedarė to prieš 1, 5 metus?“ – Eltai sakė Seimo NSGK pirmininkas D. Gaižauskas.

44 parlamentarai savo parašais patvirtino, kad inicijuoja apkaltą parlamentarei I. Rozovai.

Apkaltos iniciatoriai sieks objektyviai ištirti bei teisiškai įvertinti, ar savo veiksmais Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos narė I. Rozova šiurkščiai nepažeidė Konstitucijos ir nesulaužė Seimo nario priesaikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.