S. Skvernelis nesutinka su R. Karbauskio užmoju R. Masiulio klausimą perduoti STT

Premjeras Saulius Skvernelis, skirtingai nei valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, nemano, kad dėl buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio įdarbintų asmenų reikėtų kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

 S.Skvernelis, skirtingai nei valstiečių lyderis R.Karbauskis, nemano, kad dėl buvusio susisiekimo ministro R.Masiulio įdarbintų asmenų reikėtų kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).
 S.Skvernelis, skirtingai nei valstiečių lyderis R.Karbauskis, nemano, kad dėl buvusio susisiekimo ministro R.Masiulio įdarbintų asmenų reikėtų kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Paulina Levickytė, Dainora Karklytė, Malvina Baužytė, Benas Brunalas, ELTA

Jan 29, 2020, 3:18 PM

„Nemanau, kad reikėtų mūsų tarnybas užkrauti tokiais darbais, nebent bus aiškūs kažkokie teisės pažeidimo požymiai. Tuomet – kitas dalykas. Informacija, matyt, tokia yra, kuomet ji bus paskelbta, tuomet ir bus galima komentuoti“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad R. Karbauskis teigia jau šią savaitę paviešinsiąs skandalingą informaciją apie buvusio ministro R. Masiulio susisiekimo sektoriuje įdarbintus asmenis. R. Karbauskis taip pat teigia, kad surinktą informaciją platesniam tyrimui pradėti perduos Specialiųjų tyrimų tarnybai. Jei STT nuspręs neatlikti tyrimo, pasak R. Karbauskio, tuomet bus taikomi dvigubi standartai.

„Kreipsis į STT, prašydami, kad tirtų šitą klausimą giliau (...). Jeigu STT netirs šio pavyzdžio, neplės tyrimo, tai bus dvigubi standartai, kad vieniems viskas galima, kitiems nieko negalima. Čia net nėra ką lyginti su (Jaroslavo Narkevičiaus atveju – ELTA), ką mes parodysime“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis neslepia, kad R. Masiulio įdarbinti asmenys, skirtingai nei J. Narkevičiaus pažymoje, yra susiję su artima aplinka. „Valstiečių“ lyderis teigia, kad vadovaujamas pareigas susisiekimo sektoriuje ėjo R. Masiulio buvę bendradarbiai, bendramoksliai bei artimi draugai.

„Paskelbsime didelį asmenų sąrašą, susijusį su R. Masiuliu. Pateiksime nepotizmo pavyzdį, kaip keliauja didelių valstybinių įmonių vadovai, valdybų pirmininkai, pavaduotojai. Kaip jie keliauja iš vienos sferos į kitą kartu paskui Roką Masiulį. Tai yra jo buvę bendradarbiai, bendramoksliai, artimi draugai. Tai akivaizdus nepotizmo pavyzdys“, – teigė jis.

Tuo metu R. Masiulis anksčiau Eltai tvirtino, kad tai yra dar vienas R. Karbauskio žingsnis gelbstint susisiekimo ministrą J. Narkevičių. R. Masiulis patikino, kad visos atrankos į susisiekimo sektorių buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus.

„Mano vadovavimo susisiekimo sektoriui metu visos atrankos buvo vykdomos pagal aukščiausius skaidrumo kriterijus. Atrankas vykdė nepriklausomos atrankų bendrovės ar tam skirtos valstybinės institucijos“, – sakė R. Masiulis.

R. Masiulis dar kartą pasikartojo, kad tai valstiečių lyderio kerštas už tai, jog jis, būdamas ministras, pašalino Arvydą Vaitkų iš Uosto direkcijos vadovo pareigų.

„Kad Karbauskis keršys, žinojau tą pačią akimirką, kai atleidau uosto vadovą“, – sakė R. Masiulis.

S. Skvernelis teigia, kad gavęs informaciją dėl I. Rozovos reagavo tinkamai

S.Skvernelis sakė, kad, iš Valstybės saugumo departamento (VSD) gavęs informaciją apie galimus Seimo narės Irinos Rozovos įtartinus ryšius su Rusijos diplomatais, jis reagavo atitinkamai, Vyriausybės kompetencijos ribose.

Kartu jis patikino nematąs problemų, kad valdantieji, nors premjeras ir žinojo apie informaciją dėl I. Rozovos veiklos, sudarė koaliciją su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Aš reagavau į informaciją. Taip, kaip ir priklauso, – visa slapta informacija, kuri teikiama Vyriausybės vadovui, naudojama išimtinai tik su Vyriausybės kompetencija susijusiais klausimais. Taip ir buvo padaryta. Kaip Seimo narys, aš jokios informacijos slaptos negavau“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Kartu jis patikino, kad po VSD informacijos buvo pasitelkta pakankamai prevencinių priemonių.

„Nematau pagrindo, kodėl reikia užkirsti kelią dėl vieno žmogaus. Dėl politinės partijos koalicijoje jokių klausimų nėra, o apie tam tikrus prevencinius dalykus, tai, manau, kad buvo padaryta – tas žmogus negavo prieigos dirbti su slapta informacija ir nėra jokiose vykdomosios valdžios struktūrose“, – pridūrė premjeras.

Pakomentavo užtrukusį  L. Savicko paskyrimą ministru

S.Skvernelis, kol kas dar nesulaukęs šalies vadovo verdikto dėl į ministrus teikiamo Luko Savicko. Ar prezidentas su teikiama kandidatūra į ekonomikos ir inovacijų ministrus neuždelsė tikslingai, premjero manymu, reikėtų klausti paties Gitano Nausėdos.

„Reikėtų prezidento klausti. Labai užimta darbotvarkė, intensyvus darbas, (prezidentas – ELTA) neturi galimybės susitikti. Kai galės – susitiks“, – Vyriausybėje po posėdžio sakė S. Skvernelis.

Kaip antradienį pranešė Prezidentūra, šalies vadovas G. Nausėda su L. Savicku susitikti ketina ateinančią savaitę.

„Prezidentūra šiuo metu vertina L. Savicko kandidatūrą. Planuojama, kad prezidento susitikimas su juo galėtų įvykti kitą savaitę“, – teigia prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis Eltai atsiųstame komentare.

Premjeras S. Skvernelis pastarosios savaitės penktadienį pateikė prezidentui G. Nausėdai L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą. ELTA primena, kad ši ministro kėdė atsilaisvino, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Prezidentas G. Nausėda yra užsiminęs, kad L. Savicko kandidatūra į ekonomikos ir inovacijų ministro postą nėra vienintelė svarstoma kandidatūra. Tuo metu valdantieji neslepia, kad alternatyvų šiam kandidatui neturi.

Paaiškino, kodėl nevertina nauojo ministro

S.Skvernelis sakė negalintis vertinti naujojo susisiekimo viceministro Valdo Klimantavičiaus, nes, anot premjero, jis jo nepažįsta.

„Negaliu vertinti žmogaus, kurio nepažįstu ir neturiu duomenų. Ministras (Jaroslavas Narkevičius – ELTA) paminėjo prieš skirdamas, kad gautos visos reikalingos pažymos iš specialiųjų tarnybų, tai ministro (susisiekimo – ELTA) pasirinkimas yra“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė jis.

„Man neturi partiškumas jokių įtakų, o čia yra ministro politinio, asmeninio pasitikėjimo pareigūnas, tai jis ir priima“, – tęsė premjeras.

ELTA primena, kad Susisiekimo ministerijoje antradienį viceministro pareigas pradėjo eiti Valdas Klimantavičius. Naujasis viceministras kuruos „Lietuvos geležinkelius“, tarp kitų atsakomybės sričių – strateginis planavimas, biudžeto ir ekonominė analizė.

Paskirtasis viceministras yra dirbęs įmonių „Susisiekimo paslaugos“, „Vilniaus vystymo kompanijos“, „Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro“ valdybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.