Žurnalistas, rašytojas D. Dargis linki kuo didesnio stabilumo ir vidinės ramybės

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

Rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 8:30 AM

Į klausimus atsako rašytojas ir žurnalistas Dailius Dargis.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų kūrybinės veiklos, verslo pasiekimų ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Nepajutau ypatingų lūžių ar pokyčių, nes nuo vaikystės traukė rašymas ir kinas.

Taigi, ramiai apžvelgus savo gyvenimo tėkmę, galima pasakyti, kad nuo vaikystės troškau būti tuo, kuo būtent šiandien ir esu – dovanoti žmonėms pasakojimus knygų, kino, interneto pavidalais.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Dabartinės valdžios Seime, Vyriausybėje bei pagrindinių šalies miestų savivaldybėse ryškiai pastebimas nerangumas ir bukumas.

Nes būtent dėl tokios valdžios labiausiai kenčia mūsų šalies jaunimas, kuris visgi svajoja slapčia išvykti iš Lietuvos, bei ilgus metus gimtoje šalyje dirbę senjorai, kuriems paskutinius gyvenimo metus tenka ne smagiai nugyventi, o vis labiau pasukti galvas, kaipgi išgyventi.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Norėčiau visiems palinkėti kuo didesnio, ilgesnio stabilumo bei vidinės ramybės.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Manau, kad jau viskas nuo mano gyvenimo pradžios taip iš aukštai kažkur Visatoje surežisuota bei suredaguota, kad šiandien užsiimu tuo, ką geriausiai ir išmanau bei iš to galiu pragyventi.

Neįsivaizduoju savęs kitame amplua.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.