V. Sinkevičius apie „Brexit“: mano antrieji namai šiek tiek nutolo

Jungtinei Karalystei penktadienį traukiantis iš Europos Sąjungos, eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad antrieji jo namai nuo šiol bus toliau. Dalindamasis mintimis apie „Brexit“, Europos komisaras kartu prisiminė ir lietuvių kilmės Nobelio literatūros premijos laureato Česlovo Milošo kūrinį „Isos slėnis“.

Virginijus Sinkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Sinkevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-31 14:52

„Šiandien „Isos slėnį“ jau skaityčiau kitaip“, – penktadienį feisbuke rašė V. Sinkevičius.

Jo teigimu, Jungtinė Karalystė visada buvo ir toliau bus europietiškos minties nešėja, tik pasirinkusi kurtis ateitį savarankiškai. Politikas taip pat pasidalino savo patirtimi – gyvenimu Aberistvito miestelyje Velse, taip pat bakalauro studijomis, kelių darbų vienu metu derinimą.

„Europos idėja, kokią ją šiandien matau, susiformavo būtent šitame nedideliame Jungtinės Karalystės miestelyje. Jungtinė Karalystė gali būti Europos Sąjungoje, ji gali joje ir nebūti, bet tai nepakeis fakto, kad Jungtinė Karalystė buvo ir bus Europos idėjos, europietiškos minties nešėja.

Šiandien galbūt tai sudėtinga suvokti, galbūt ir nesinori, bet Jungtinė Karalystė pasinaudojo galimybe, kurią suteikia Europos idėja, – galimybe pasirinkti, prisiimti laisvę ir atsakomybę kurti tokią ateitį, kokią mano esant geriausia“, – teigė V. Sinkevičius.

„Nereikia pykčio, pagiežos, skandalingų pasisakymų. Pastaruosius trejus su puse metų šito buvo pilnas eteris. Užtenka, tai jau įvyko. Mano ir, kaip ten bebūtų, daugybės mūsų antrieji namai šiandien šiek tiek nutolo“, – pridūrė eurokomisaras.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas penktadienio vakarą sakys kalbą, kuria ragins šalį išstojimą iš ES priimti kaip „istorinę galimybę“. Sausio 31 d. vidurnaktį po 47 metus trukusios narystės JK galiausiai pasitraukia iš bloko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.