V. Pranckietis – apie valstiečių manevrus, S. Skvernelį ir „atstumtuosius“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tvirtina, kad besikeičianti opozicinių konservatorių nuomonė dėl jo galimybių toliau eiti užimamas pareigas gali reikšti tai, kad juos tiesiog siekia pavergti valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Žinių radijas“

Feb 5, 2020, 12:02 PM

„Žinių radijo“ laidoje paprašytas pakomentuoti kaip vertina tai, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) atliekant tyrimą dėl parlamentarės Irinos Rozovos ryšių, konservatorių lyderiai pareiškė, kad, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš užimamų pareigų procese, parlamento vadovas deklaravo įžvelgiantis už virvučių R. Karbauskio tampomą opoziciją.

„Negi sugebės R. Karbauskis pavergti visą Seimą. Jei pritraukia žmones prie balsavimo, tai yra tiesiog paklusimas jo valiai. Man būtų labai keista, jei konservatoriai prisidėtų prie tokios valios įgyvendinimo“, – teigė V. Pranckietis, dar kartą pabrėždamas, kad R. Karbauskis nuolatos manipuliavo opozicija.

„Ji (opozicija – ELTA) visada buvo tampoma, buvo bandoma pritraukti prie to, kad įvykdytų jo valią“, – tvirtino R. Karbauskis.

„Manau, kad, jei šis klausimas (Seimo vadovo – ELTA) bus keliamas... jis bus keliamas tokiu būdu, kad būtų prijungta ir opozicija, ir tuomet veiksmas turės rezultatą“, – apibendrino V. Pranckietis.

Prieš kelias savaites vykusiame NSGK komiteto posėdyje V. Pranckietis buvo klausiamas, kodėl neinicijavo parlamentinio tyrimo, gavęs Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktą informaciją apie abejotinus parlamentarės Irinos Rozovos ryšius. Seimo vadovas atsakydamas tvirtino, kad tuomet manęs, jog tokį tyrimą galėjo inicijuoti pats NSGK. Savo ruožtu NSGK nariams tokie V. Pranckiečio argumentai nepasirodė esantys įtikinami.

Buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė sekmadienį LRT televizijos laidai „Savaitė“ teigė, kad jos atstovaujamos frakcijos požiūris į V. Pranckietį pasikeitė. Politikės teigimu, Seimo konservatoriai, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš užimamų pareigų procese.

V. Pranckietis abejoja, ar S. Skverneliui naudinga vesti valstiečių sąrašą

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis eilinį kartą pakalbėjo už premjerą, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jo teigimu, R. Karbauskio išsakyta mintis, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą Seimo rinkimuose galėtų vesti premjeras Saulius Skvernelis, pastarajam, jei šis sutiktų, vargu ar būtų naudinga.

„Reikėtų pirmiausia pasitarti, pasišnekėti, o ne iškelti garsią frazę, kurią svarsto visa Lietuva. Lygiai taip pat buvo per Prezidento rinkimus, kai buvo pasakyta, kad trauksimės iš valdžios (...). Reikėtų, kad su kuo nors (R. Karbauskis – ELTA) tartųsi. Nes iš frakcijos narių pareiškimų ir žmonių, su kuriais aš kalbėjau, jiems visiems buvo naujiena“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

„Aš manau, kad eilinį kartą buvo pakalbėta už premjerą“, – akcentavo jis.

Valstiečių partijai anksčiau priklausęs, tačiau po konflikto su R. Karbauskiu iš jos pasitraukęs V. Pranckietis teigia abejojantis, ar S. Skverneliui vesti LVŽS sąrašą rinkimuose būtų gera mintis.

„Aš manau, kad „valstiečių“ partijai tai būtų gal ir gerai, bet nežinau ar tai būtų gerai S. Skverneliui. Jis partijai populiarumo pridėtų, bet ar partiją pridėtų populiarumo jam?“, – svarstė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad pastarosios savaitės penktadienį R. Karbauskis po Kaune vykusio valstiečių Tarybos posėdžio užsiminė, kad LVŽS sąrašą Seimo rinkimuose galėtų vesti premjeras S. Skvernelis.

Politiko teigimu, S. Skverneliui vesti partijos sąrašą būtų logiška, nes jo reitingas tarp valstiečių yra aukščiausias.

Pirmadienį S. Skvernelis socialiniame tinkle pareiškė esantis dėkingas valstiečiams už pasiūlymą, tačiau, ar juo pasinaudos, šiandien atsakyti dar negali. Visgi, pabrėžė Vyriausybės vadovas, jei jis nuspręs toliau likti politikoje, tą darys kartu su valstiečių partija.

R. Karbauskio teigimu, jei visgi premjeras LVŽS rinkimuose vesti negalėtų, pirmuoju numeriu sąraše, ko gero, būtų įrašytas jis pats. Kartu R. Karbauskis pabrėžia, kad penktadienį po Kaune vykusio valstiečių Tarybos posėdžio jis premjerui pateikė ne pasiūlymą, tačiau tik pasamprotavo, žurnalistui uždavus konkretų klausimą.

V. Pranckietis: R. Masiulis, įdarbindamas asmenis, galimai vykdė valdančiosios daugumos nurodymus

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis svarsto, kad buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis ministerijai pavaldžiose įstaigose galimai įdarbino sau artimus žmones, vykdydamas valdančiosios daugumos ir premjero nurodymus.

„Man labai keista, kad kai šis žmogus atstovavo daugumą, tai gal jis daugumos nurodymus vykdydamas tai ir darė, jei ir yra kažkokie įdarbinimai“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Pranckietis, akcentuodamas, kad tuo metu R. Masiulis buvo pavaldus premjerui ir valdančiajai daugumai.

„Jis (buvo – ELTA) pavaldus premjerui, valdančiajai daugumai. Dabar nusisukti taip nuo žmogaus, kuris tarnavo tris metus ir pasakyti, kad tu dabar esi blogietis, nes nesi šiandien su mumis...“, – teigė Seimo pirmininkas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį valdančiųjų lyderis R. Karbauskis paviešino anksčiau žadėtą sąrašą asmenų, kuriuos, kaip tvirtina valstiečių pirmininkas, Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino buvęs ministras R. Masiulis.

R. Karbauskis kreipiasi į STT, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau – ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų.

Tuo tarpu pats R. Masiulis teigė, kad tokie kaltinimai yra neargumentuoti ir nemaža dalis jų yra paremti melu.

„Ramūnas Karbauskis dabar kaip politinis „Grigeo“ vamzdis – pila visas srutas jau nerinkdamas nei žodžių, nei argumentacijos. Per tą trumpą laiką, kiek aš susipažinau, ir melo yra nemažai, yra paminėtos sąsajos su žmonėmis, kurių nėra. Net nežinau, kaip vertinti žmogiškai, nes tiesiog ta informacija kaip srautas srutų plaukia“, – kalbėjo R. Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti