Arvydas Lekavičius. Kyšiais pavirsta tik menkos nuolaidos

Jei turguje pabandysite derėtis dėl patikusio mėsgalio ar indelio medaus, darykite taip, kad pardavėjas žado netektų. Kaip ir kilimo savo kabinetui užsigeidusi buvusi prezidentė D.Grybauskaitė, reikalaukite bent 80 ar 90 procentų nuolaidos.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 7:14 AM

O jei pasukinėjęs pirštą ties smilkiniu turgininkas pasiūlys nuleisti tik dešimtadalį ar penktadalį, nieku gyvu nesutikite. Mat už tokias nuolaidas galima atsidurti teisiamųjų ar bent specialiųjų liudytojų kailyje. Juk taip nutiko „MG Baltic“ byloje figūruojantiems „darbiečiams“. Išsiderėjo jie prieš kadaise vykusius rinkimus pigesnį reklamos laiką iš šio koncerno valdomo televizijos kanalo, užtat dabar ir vaikšto į teismus.

Kokią nuolaidą pavyko išlupti – komercinė paslaptis, tačiau galima galvą guldyti, kad ji mažesnė nei 50 procentų įprastos kainos. Nes taikyti didesnes – jau komercinė savižudybė.

Panašiai ir su kita byla, kurioje „tvarkiečiai“ kaltinami prieš daugelį metų su nuolaida pasireklamavę per koncertą „Pirk dramblį“, kai buvo renkami pinigai Kauno zoologijos sodui. Prokurorai įžvelgė, kad taip partija gavo daugiau kaip 150 tūkst. eurų kyšį.

Visai kitaip pasisuko jau minėti D.Grybauskaitės reikalai, nors ji asmeniškai išsiderėjo net 80 procentų nuolaidą kilimui, mainais pasiūliusi juos pardavinėjančiam verslininkui parašą ant savo nuotraukos.

Dar neregėtas viešųjų pirkimų būdas, kai vietoj pinigų siūlomos fotografijos, visiškai neužkliuvo D.Grybauskaitės globotai ir popintai Specialiųjų tyrimų tarnybai – ši netgi pavadino buvusios šalies vadovės elgesį pavyzdiniu, nes, pasirodo, būtent taip reikia taupyti lėšas.

Ar nevertėtų papildyti kurį nors įstatymą specialiu skirsniu, kad kaulyti 80 proc. ir didesnių nuolaidų yra legalu ir netgi skatinama, o mažesnės laikomos kyšiais, pakyšiais ar papirkomis, todėl už jas būtina bausti. Net ir turguje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.