Šiaulių vaiko teisių specialistai važiavo gelbėti vaikų, o išgelbėjo pasiklydusį senolį

Viena Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) budėtojų naktis buvo ypač įtempta. Teko iš nesaugios aplinkos gelbėti vaikus keliuose apskrities rajonuose, gyvybė išgelbėta ir senyvam žmogui – jis buvo pasiklydęs laukuose.

Šiaulių vaiko teisių specialistai važiavo gelbėti vaikų, o išgelbėjo pasiklydusį senolį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Šiaulių vaiko teisių specialistai važiavo gelbėti vaikų, o išgelbėjo pasiklydusį senolį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-12 16:47, atnaujinta 2020-02-12 16:56

„Kai nurimo jaudulys ir kiek atslūgo emocijos, kai išgelbėtas senukas jau buvo saugus medikų rankose, gavau žinutę: „Be galo Jums dėkingas, kad radote mūsų senelį“, – laimingos istorijos pabaigą pasakoja Šiaulių apskrities VTAS budėtoja Jurgita Jakubėnaitė.

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VTAS Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus pranešime, visa istorija nutiko naktį apie trečią valandą. Šiaulių apskrities VTAS budėtojai Jurgita Jakubėnaitė ir Marius Remeika važiavo iš Kelmės, kur teko pasirūpinti vaikais, kurių šeima atsidūrė krizinėje situacijoje. Kolegos po įtemptų darbo valandų skubėjo į Šiaulius, važiavo ties Aukštelke, staiga Jurgita šalikelėje pamatė senyvą žmogų ir sunerimo, kodėl garbaus amžiaus žmogus naktį vaikšto pakelėmis.

Jurgita socialiniuose tinkluose buvo mačiusi, kad jau vos ne parą ieškomas senukas, kuris išėjo iš namų netoli Rėkyvos – reiškia, kad iki Aukštelkės jis ėjo gan ilgai, nebuvo panašu, kad žmogus turėtų maisto ar kokių tokiai jo amžiui pavojingai kelionei reikalingų daiktų. Budėtoja Jurgita nė neabejodama, kad tai ieškomas žmogus, paprašė kolegos sustabdyti mašiną.

Paaiškėjo, kad nuojauta neapgavo – tai iš tikrųjų buvo ieškomas senukas. VTAS budėtojai sunerimo – gi senuko namai nuo tos vietos, kur jis rastas, yra gan toli, neramu buvo, kad vyras išsekęs, sužvarbęs, gal serga.

Paklydėlį budėtojai tuoj pat pasodino į mašiną, pasiūlė arbatos, ėmė klausinėti, koks jo vardas, pavardė, kur gyvena. Buvo akivaizdu, kad garbaus amžiaus vyriškiui reikia pagalbos – jis atsiminė tik savo vardą, o paklaustas, iš kur eina, tvirtino, kad iš darbo statybose, kur su vyrais uždarbiavo. To, kaip žinia, negalėjo būti – vyriškiui gi 81 metai, o ir kokios statybos trečia valandą nakties.

„Supratau, kad žmogui reikalinga skubi pagalba, nes jo sveikata bet kurią minutę gali dar pablogėti“, – nerimo akimirkas pasakoja budėtoja Jurgita.

VTAS budėtojai senuką kalbino ir saugojo, kol atvyko policijos pareigūnai ir greitoji medicinos pagalba.

„Vyrą perdavėm į profesionalų rankas, tikimės, kad jam viskas bus gerai“, – sako pasiklydusį senuką išgelbėję VTAS budėtojai Jurgita Jakubėnaitė ir Marius Remeika.

Po pusvalandžio, kai VTAS budėtojai išgelbėjo senuką, sulaukė ir policijos pareigūnų padėkos, mat paieškoms jau buvo ruošiamas ir sraigtasparnis, kuris kilti turėjo beveik tuo laiku, kai senuką surado VTAS budėtojai. Senyvas vyras, pasak jo artimųjų, klaidžiojo daugiau nei pusę paros ir žinodami, kokia prasta senuko sveikata, o dar lauke naktį minusinė temperatūra, artimieji gyveno pačiomis blogiausiomis nuotaikomis.

„Šiaulių apskrities VTAS darbuotojai neabejingi nei vaikų, nei suaugusiųjų, nei senų, nei jaunų žmonių nelaimėms. Džiaugiamės, kad mūsų komandoje dirba tokie jautrūs žmonės. Tikrai malonu šią istoriją pasakoti ir atsiminti“, – sako Šiaulių apskrities VTAS vyresnioji patarėja Ala Šimkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.