Į Prezidentūrą neįleistai V. Kuodytei – viešas prezidento atsiprašymas

Ketvirtadienį Prezidentūroje vyko iškilminga Nacionalinės kultūros ir meno premijų teikimo ceremonija. Tačiau už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre premiją gavusi aktorė Viktorija Kuodytė buvo neįleista į Prezidentūrą ir nedalyvavo ceremonijoje.

Į Prezidentūrą neįleistai V. Kuodytei: viešas prezidento atsiprašymas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į Prezidentūrą neįleistai V. Kuodytei: viešas prezidento atsiprašymas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktorija Kuodytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-02-13 16:52, atnaujinta 2020-02-13 22:16

Apmaudi klaida ir Prezidento atsiprašymas

„Šiandien Prezidentūroje vykusioje Nacionalinių kultūros ir meno premijų įteikimo ceremonijoje dėl apmaudžios administracinės klaidos nedalyvavo premijos laureatė aktorė Viktorija Kuodytė.

Jai atvykus į Prezidentūrą paaiškėjo, kad ji nebuvo įtraukta į Kultūros ministerijos Prezidentūrai pateiktą sąrašą ir jai nebuvo išrašytas leidimas patekti į Prezidento rūmus. Leidimų biurui derinant formalumus dėl leidimo suteikimo, laureatė išėjo ir su ja nepavyko susisiekti telefonu“, – tokį paaiškinimą pateikė prezidento Gitano Nausėdos atstovai.

Viešai išplatintame prezidento pranešime taip pat buvo pabrėžiama, kad apdovanojimas aktorei bus įteiktas asmeniškai.

Prezidentūra nuoširdžiai atsiprašo laureatės V.Kuodytės ir jos artimųjų. Prezidentas su ja asmeniškai susitiks ir įteiks Nacionalinę kultūros ir meno premiją“, – teigė Prezidentūros atstovai.

Mama įtraukta, aktorė – ne

V.Kuodytės artimi žmonės portalui lrytas.lt sakė, kad Viktorija nebuvo įtraukta į svečių sąrašą. Nors jos mama buvo ir įtraukta, ir įleista.

„Nebuvau įleista į Prezidentūrą, nes neturėjau kvietimo ir nebuvau įtraukta į laureatų sąrašą.  Iki mašinos nuėjus supratau, kad negrįšiu. Suėmė neadekvatus jausmas. Esi laukiamas, bet tuo pačiu šiek tiek vienodai visiems. Ką pasakyti? Turbūt nieko. Nelabai turiu komentarų“, – portalui 15min.lt sakė V.Kuodytė.

Prezidentūros akibrokštas, kai į Simono Daukanto aikštės rūmus nebuvo įleista aktorė V.Kuodytė, primena kitą, ne ką mažiau iškalbingą istoriją.

Prie kultūros ministre 2001-2004 m. buvusios Romos Žakaitienės (tuo metu R.Dovydėnienė – red.) vieno priėmimo, kuriame buvo visas būrys žinomų aktorių ir kitų kultūros pasaulio atstovų, priėjo šviesios atminties Lietuvos teatro ir kino metras Donatas Banionis.

Kaip jo amžininkai yra pasakoję, aktorius norėjo su ministre pasikalbėti apie to meto kultūrai svarbias problemas, bet pokalbio pradžioje buvo priblokštas, nes ministrė gerai „pastatytu“ balsu paprašė: „Prisistatykite“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.