„Lietuvos rytui“ atskleidus aukšto pareigūno žygius Tenerifėje – sprendimas trauktis Įsibrovė į milijonieriaus R. Karpavičiaus vilą

Vienas Kauno apskrities kriminalinės policijos vadovų Giedrius Skladas pasitraukė iš pareigų, kai „Lietuvos rytas“ paskelbė apie jo žygius Tenerifėje. Pareigūnas brovėsi į milijonieriaus Raimondo Karpavičiaus vilą.

G.Skladą (nuotr. kairėje) 2019-ųjų liepos mėnesį iš vilos Tenerifėje išprašė atvykę civilinės gvardijos pareigūnai.
G.Skladą (nuotr. kairėje) 2019-ųjų liepos mėnesį iš vilos Tenerifėje išprašė atvykę civilinės gvardijos pareigūnai.
R.Karpavičius Nidoje laiką leisdavo šiame Pamario gatvėje esančiame name (nuotr.), o A.Grybauskienė – Taikos gatvėje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
R.Karpavičius Nidoje laiką leisdavo šiame Pamario gatvėje esančiame name (nuotr.), o A.Grybauskienė – Taikos gatvėje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Milijonierius R.Karpavičius mirė pernai po sunkios ligos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Milijonierius R.Karpavičius mirė pernai po sunkios ligos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karpavičius norėjo būti pašarvotas Palangos bažnyčioje, bet verslininko laidotuvės vyko visai kitaip.
R.Karpavičius norėjo būti pašarvotas Palangos bažnyčioje, bet verslininko laidotuvės vyko visai kitaip.
Kodėl R.Karpavičius nieko nepaliko anūkams, kuriais labai didžiavosi?<br>Kodėl R.Karpavičius nieko nepaliko anūkams, kuriais labai didžiavosi?
Kodėl R.Karpavičius nieko nepaliko anūkams, kuriais labai didžiavosi?<br>Kodėl R.Karpavičius nieko nepaliko anūkams, kuriais labai didžiavosi?
Į vilą Tenerifėje 2018 metų vasarą milijonierius R.Karpavičius buvo pakvietęs ir ilgametį bičiulį.<br>Archyvo nuotr.
Į vilą Tenerifėje 2018 metų vasarą milijonierius R.Karpavičius buvo pakvietęs ir ilgametį bičiulį.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 7:42 AM, atnaujinta Feb 26, 2020, 8:50 PM

Ilgametis Kauno kriminalistas G.Skladas nutarė trauktis iš aukštų pareigų nesulaukęs tyrimo, kurį atlieka Policijos departamentas, pabaigos.

„Lietuvos rytui“ paviešinus, kad aukšti policijos pareigūnai iš Lietuvos 2019 metų liepos 22 dieną buvo įsibrovę į R.Karpavičiaus įmonei priklausiusią prabangią vilą Tenerifėje, įvertinti tokius jų veiksmus pažadėjo ir Policijos departamento vadovybė.

„Informacija, faktai yra vertinami ir bus duotas teisinis įvertinimas, o visuomenė apie tai informuota“, – pareiškė naujasis generalinis komisaras Renatas Požėla.

Tačiau nelaukdamas tyrimo išvadų G.Skladas parašė prašymą paties noru atleisti iš vidaus tarnybos.

43 metų pareigūnas į pensiją išleistas vasario 10 dieną. Jo tarnybos stažas – 25 metai ir 5 mėnesiai.

Išgąsdino poilsiautojus

„Lietuvos rytas“ išsiaiškino, kad 2019 metų liepos 21-ąją į Tenerifę nuvyko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vadovas G.Skladas ir Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas, kuris buvo išėjęs tėvystės atostogų.

Kartu su jais į šią Ispanijai priklausančią salą buvo nuvykęs ir žinomas sostinės advokatas.

Atvykėliai iš Lietuvos įsikūrė viešbutyje, o kitą dieną, liepos 22-ąją, patraukė į prabangią vilą, esančią pietinėje Tenerifės salos dalyje.

Ten poilsiavo verslininko R.Karpavičiaus pirmosios šeimos bičiuliai. Erdviame name su keliais miegamaisiais iki tol mėgdavo laiką leisti ir R.Karpavičius su pirmąja žmona Audrone, jų sūnaus Roko Karpio šeima.

Tuo metu verslininkas dar buvo gyvas, bet jį kankino sunki onkologinė liga. Kova dėl jo palikimo jau buvo prasidėjusi.

Liepos 22-ąją išvydę viloje nepažįstamus vyrus poilsiautojai skubiai susisiekė su „Marijampolės pieno konservų“ filialo „Marilitu“, įsikūrusio Santa Kruso mieste, atstove.

Ispanai išprašė lietuvius

„Sulaukiau skambučio, kad į namą veržiasi nepažįstami žmonės. Tokie veiksmai Ispanijoje yra nelegalūs. Buvo bandyta laužti spyną, pakeistas jos užraktas. Du vyrai atrodė grėsmingai. Buvo labai baisu“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo įsilaužimo liudininkė, kuri buvo R.Karpavičiaus verslo Kanarų salose patikėtinė.

Kai moteris ėmė įsibrovėlius filmuoti, policininkai G.Skladas ir D.Žukauskas atsuko nugaras, slėpė veidą.

Moteriai advokatas padavė dokumentą ir pranešė, kad per dvi valandas poilsiautojai su savo daiktais turi išsikraustyti iš vilos arba bus kviečiama policija.

„Tada aš pati paskambinau Ispanijos policijai. Apie įsilaužimą pranešiau ir Audronės Karpavičienės advokatei“, – teigė liudininkė.

Atvykę Ispanijos civilinės gvardijos pareigūnai paprašė įsibrovėlių parodyti dokumentus ir nurodė kuo greičiau išeiti: „Palikite šiuos namus, nes prisidarysite problemų.“

Įsibrovėliai neskubėjo išeiti, todėl ispanai pakvietė pastiprinimą ir iš vilos išlydėjo lietuvius G.Skladą, D.Žukauską bei su jais buvusį advokatą.

Patikrinimas toliau tęsiamas

Kai „Lietuvos ryto“ žurnalistė paklausė G.Sklado, kodėl jis brovėsi į svetimą vilą, pareigūnas atsakė, kad tuo metu atostogavo, o apie savo laisvalaikį nekalba.

„Pareigūno statusas išlieka visada ir visur, įpareigoja atitinkamai elgtis. Pareigūno elgesį saisto dar ir etikos normos – Pareigūno etikos kodeksas, kuriame labai plačiai aprašyti galimi pareigūnų veiksmai“, – paaiškino generalinis komisaras R.Požėla.

D.Žukauskas „Lietuvos rytui“ teigė, kad palydėti į Tenerifę paprašė vilnietis advokatas, nes atlikdamas profesinę pareigą esą jautėsi nesaugus.

„Šie pareigūnų veiksmai yra vertinami taip pat, kaip ir kiti galimi jų veiksmai. Vykdomas plataus spektro tyrimas. Yra pakankamai daug informacijos, faktų, taip pat ir apie šituos įvykius“, – teigė policijos vadovas R.Požėla.

D.Žukauskas nuo praėjusių metų lapkričio 4 dienos yra nušalintas nuo Kauno apskrities VPK viršininko pareigų, o G.Skladas buvo laikinai perkeltas vadovauti Kaišiadorių policijos komisariatui.

Policijos departamentas pirmadienį „Lietuvos rytui“ pranešė, kad nors G.Skladas paliko vidaus tarnybą, nėra nutrauktas tarnybinis patikrinimas.

Jis tęsiamas, o baigus bus priimtas sprendimas.

Testamente vila užrašyta kaunietei

Vilą Tenerifėje R.Karpavičius įsigijo 2014 metais. Jos rekonstrukcija ir interjeru rūpinosi pirmoji jo žmona 63 metų Audronė, kartu gyvenusi 40 metų.

Pagal 2019 metų kovo 5 dieną surašytą testamentą šią vilą 61 metų R.Karpavičius paliko 45 metų kaunietei Aistei Grybauskienei. Jų santuoka įregistruota tų metų kovo 28-ąją Kaune.

Kitas turtas, vertinamas apie 110 milijonų eurų, lygiomis dalimis užrašytas A.Grybauskienei ir verslininko broliui Henrikui Karpavičiui.

Tuo metu, kai buvo surašytas testamentas, R.Karpavičius sunkiai sirgo, jo telefonu atsiliepdavo A.Grybauskienė. Ji buvo pastačiusi apsauginį prie palatos Kauno klinikose. R.Karpavičius po sunkios ligos mirė 2019 metų rugpjūčio 9 d. Kaune.

„Lietuvos rytui“ kalbėję milijonieriaus draugai abejojo, kad jis laisva valia būtų galėjęs atsiriboti nuo artimųjų, ilgamečių draugų, nieko nepalikti sūnui ir anūkams, kuriuos mylėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.