Arvydas Lekavičius. Tik neklystantieji neatsako už klaidas

Lietuvoje nagrinėjama dar neregėta byla – klaidą, dėl kurios pacientė neteko gyvybės, galbūt padaręs profesorius Ž.Saladžinskas atsidūrė teisiamųjų suole.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-20 06:52

Kaltinimai rimti – pareigų neatlikimas ir neatsargus gyvybės atėmimas.

Todėl prokurorė A.Lipkevičienė jau pasiūlė medikui skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant tokiam pat laikui, ir nustatyti draudimą dvejus metus dirbti tai, ką jis moka.

Klaidų daro visi – ir vairuotojai, ir kiemsargiai, ir net gydytojai. Yra tik viena neklystančiųjų kasta – prokurorai.

Jie gali patikėti melagingomis pažymomis arba patys sukurpti iš piršto laužtus kaltinimus, tampyti jiems neįtikusį žmogų po teismus.

Ką jau ten – netgi įgrūsti už grotų! Juk būtent taip nutiko pasieniečiui kinologui P.Krivonosui. Nors jis sugebėjo aptikti ir nelegaliai atgabentus rūkalus, ir kontrabandininkus, prokurorai nusprendė, kad pareigūnas neatliko savo pareigų, o viską už jį nuveikė šuo.

Žmogus buvo įkištas į areštinę, o byla tęsėsi daugiau nei penkerius metus. Tiktai po tiek laiko P.Krivonosui pavyko įrodyti, kad jis nebuvo joks kontrabandininkų sėbras, ir dar prisiteisti kone 20 tūkstančių eurų.

Jei manote, kad šią žalą atlygins fantazijos nestokojantys ir valstybės vardu kalbantys kaltintojai, labai klystate.

Skirtingai nei kiemsargiai, vairuotojai ar gydytojai, prokurorai niekuo neatsako už savo klaidas. Todėl pinigus jų apšmeižtam pasieniečiui turės sumokėti valstybė, kitaip tariant, mes visi.

Kai tokia tvarka, neklystančiųjų klanui priklausantys prokurorai gali lengva ranka siūlyti rūsčią bausmę galbūt suklydusiam ir dėl to atgailaujančiam chirurgui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.