Lietuvos radijo ir televizijos asociacijai vadovaus G. Andrašiūnienė

Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos (LRTA) prezidentės pareigas pradėjo eiti Gabrielė Andrašiūnienė, toks sprendimas priimtas visuotiniame Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos narių susirinkime. Pastaruosius dvejus metus LRTA vadovavo ilgametis radijo stoties „Lietus“ vadovas Gintaras Zdebskis.

 G.Andrašiūnienė.
 G.Andrašiūnienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 10:11 AM

G. Andrašiūnienės teigimu, LRTA ir toliau sieks būti girdima audiovizualinio žiniasklaidos sektoriaus atstovė, plėtoti dialogą su kitais žiniasklaidos sektoriais ir valdžios institucijomis.

„Žiniasklaidos laisvė ir nepriklausomumas buvo ir išliks vienu iš kertinių asociacijos veiklos tikslų ir bendru sąlyčio tašku su kitais žiniasklaidos sektoriais. Iššūkiai su kuriais susiduria visas žiniasklaidos sektorius nebeturi sektorinės takoskyros, tai kas aktualu televizijos ar radijo sektoriui taip pat aktualu interneto ar kitiems sektoriams. Kursime ir plėtosime dialogą siekdami bendrų žiniasklaidos sektoriaus tikslų“ – teigė G. Andrašiūnienė.

Pasak jos, LRTA artimiausiu metu sieks konstruktyvaus dialogo su valdžios institucijomis bei atstovaus radijo ir televizijos interesams Lietuvai įgyvendinant Audiovizualinių žiniasklaidos paslaugų direktyvos bei Autorių teisių ir gretutinių teisių bendrojoje skaitmeninėje rinkoje direktyvos nuostatas. Taip pat aktyviai dalyvaus nacionalinės teisėkūros procese.

Lobistė Gabrielė Andrašiūnienė nuo 2015 m. dirba profesionalias lobizmo ir interesų atstovavimo paslaugas teikiančioje kontoroje „Vento Nuovo“.

Lietuvos radijo ir televizijos asociacija buvo įkurta 1993 metais. Šiuo metu Lietuvos radijo ir televizijos asociacija vienija radijo ir televizijos transliuotojus, transliuojančius televizijos ir radijo programas „BTV“, „Info TV“, „LNK“, „Lietus“, „Liuks!“, „M-1“, „M-1 plius“, „Radiocentras“, „Relax FM“, „Rock FM“, „Ruskoje radio Baltija“, „TV1“, „Zip FM“, „Žinių radijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?