Po žinios apie Jurbarko kovos menų klube sumuštą 12-metį – trenerio versija

Jurbarke įsikūrusio kovos menų klubo „Pantera“ vadovas Mindaugas Smirnovas pirmadienį suskubo paneigti praėjusią savaitę pasirodžiusią informaciją apie treniruotės metu sumuštą 12-metį. Apie incidentą portalui lrytas.lt tuomet pasakojo berniuko mama Rita, kuri tvirtino po treniruotės radusi vaiką klykiantį iš skausmo bei dėl to kaltino klubo trenerį, kuris esą net nesiruošė kviesti pagalbos.

Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.<br>Lrytas.lt asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2020, 12:58 PM

„Mano dvylikametis sūnus Jurbarko sporto klube buvo žiauriai sumuštas, bet treneris atidžiau nepasidomėjo jo būkle, neiškvietė pagalbos. Radau vaiką vakare gulintį lauke ant žemės ir klykiantį iš skausmo“, – tikino Rita.

Pateikė savo versiją

Tačiau pirmadienį klubo treneris M.Smirnovas žiniasklaidai išplatintame pranešime pateikė savo įvykio versiją.

„Kaip išsiaiškinome, incidentas kilo prieš treniruotę. Nukentėjęs berniukas pirmą kartą atėjo į mūsų klubą, o jį sužalojęs paauglys nusprendė tarsi paimtyniauti su naujoku ir šį užgavo. Prasidėjus treniruotei, sužinojome apie nutikimą. Dvylikametį berniuką apžiūrėjus, jis netrukus pasijuto geriau ir treneriams niekuo daugiau nesiskundė, nebuvo jokių įtarimų dėl sunkesnės traumos ar, juolab, lūžio.

Vaikas neatrodė sumuštas, bet mes vis tiek kreipėmės į incidento iniciatorių ir šis, lyg ir nuoširdžiai, atsiprašė. Atrodė, jog tas iš pažiūros smulkus incidentas baigtas. Nukentėjusysis stebėjo treniruotę, bendravo su kitais vaikais, vaikštinėjo po salę. Jo buvo paprašyta nesportuoti bei pranešti, jei ką skaudėtų. Vėliau, jau pasibaigus treniruotei, naujokas drauge su kitais vaikais netgi pozavo bendrai nuotraukai.

Jis nebuvo išsiųstas namo dar net nesibaigus treniruotei, kaip buvo skelbiama pasklidusiuose ganduose. Svarbu pridurti, kad patvirtintais duomenimis, jokių lūžių, apie kuriuos anksčiau buvo pranešta žiniasklaidoje, neaptikta“, – išplatintame pranešime tikina M.Smirnovas.

Jis tvirtino esąs įsitikinęs, kad klubo darbuotojai tiek iškart po įvykio, tiek vėliau padarė viską, kas nuo jų priklausė siekiant išspręsti situaciją. Visos istorijos metu esą buvo kontaktuojama ir su nukentėjusio berniuko mama, kuri, kaip teigiama, jokių pretenzijų sporto klubui ir treneriui neteikė.

M.Smirnovas aiškino, kad su šeima yra nuolat bendraujama iki šiol.

„Skirtingai nei rašyta spaudoje, gydydamasis jis nėra prirakintas prie lentos (ant kurios esą visą laiką turi gulėti), o iš tiesų jis laisvai juda. Tad klubas tikisi, jog greitu metu vaikas grįš į treniruotes. Ką, beje, žada ir jis pats, ir artimieji“, – pabrėžė treneris.

Mamos versija – kitokia

Primename, kad sumušto berniuko mamos Ritos versija gerokai skyrėsi. Ji teigė atvykusi sūnaus į treniruotę pasiimti dešimt minučių anksčiau, nes nujautė kažką negero.

Lauke prie klubo ji išvydo sūnų Domą gulintį ant žemės. Berniukas vos kvėpavo ir dejavo iš skausmo. Moksleivis papasakojo mamai, kad rūbinėje prie jo priėjo pažįstamas 13 metų vaikinas, su kuriuo lanko tą pačią mokyklą. Jis puolė Domą iš pasalų – keliu trenkė per krūtinę, alkūnėmis daužė į nugarą, taip pat kliuvo smūgis į galvą kumščiu.

Tuo metu rūbinėje, Ritos teigimu, daugiau nieko nebuvo – mušeika, palikęs gulinčia auką pasišalino. Berniuką radęs treneris M.Smirnovas, kaip pasakojo sumušto berniuko mama, davė jam tepalo, tačiau medikų ir tėvų neiškvietė, nors mokinys skundėsi krūtinės skausmais, papasakojo, kas atsitiko.

Pasak jos, jam liepta eiti į salę ir dalyvauti treniruotėje, tačiau berniukas nepajėgė sportuoti. Tada M.Smirnovas liepė salėje ant suolelio laukti kol atvyks mama, nors ir jis, ir kiti žmonės matė, kaip Domas verkia ir dejuoja iš skausmo.

Praėjus valandai šeštokas nusprendė išeiti iš klubo, tačiau susmuko lauke netoli įėjimo. Sūnų radusi mama iš pradžių nuvežė vaiką į Jurbarko ligoninę, tačiau tą patį vakarą jis buvo perkeltas į Kauno klinikas.

Medikai mažamečiui nustatė krūtinkaulio lūžį. Šiuo metu vaikas gydomas namuose. Prie ligos patalo jis bus prikaustytas mažiausiai mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą