Lietuvos savaitė: apdovanojimas „Lietuvos rytui“ ir planuojama V. Kernagio alėja

Dienraščio „Lietuvos rytas“ 30 metų veikla įvertinta prestižiniu kasmetinio „Paparazzi“ forumo prizu „Už laikraštį“, o naują eterio politiką įgyvendinusi „Lietuvos ryto“ TV pelnė specialų prizą „Už Tėvynę“.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ 30 metų veikla įvertinta prestižiniu kasmetinio „Paparazzi“ forumo prizu „Už laikraštį“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Dienraščio „Lietuvos rytas“ 30 metų veikla įvertinta prestižiniu kasmetinio „Paparazzi“ forumo prizu „Už laikraštį“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Klaipėda.
Klaipėda.
Klaipėda.  
Klaipėda.  
Karklė.
Karklė.
Palanga.
Palanga.
Marijampolė.
Marijampolė.
Marijampolė.
Marijampolė.
Smalininkai.
Smalininkai.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 1, 2020, 3:47 PM

Prizai įteikti ketvirtadienį vykusiame žurnalistų ir komunikacijos specialistų renginyje „Paparazzi 2020“, kurį šešioliktus metus iš eilės organizavo strateginės komunikacijos agentūra „Publicum“.

Renginio metu „Paparazzi“ nominacijomis įvertinti svarbiausi metų įvykiai, reiškiniai ir žmonės Lietuvos žiniasklaidoje. „30 metų jubiliejų atšventusiam „Lietuvos rytui“ turime būti dėkingi, kad vis dar galime ryte pajusti šviežio laikraščio kvapą, kad rytas vis dar gali mus nustebinti“, – sakė prizą įteikęs „Publicum“ įkūrėjas ir vadovas Ričardas Jarmalavičius.

Klaipėda

Nuo pirmadienio į miesto gatves išvažiuos dvylika naujų mėlynųjų mikroautobusų. Juos įsigijo Klaipėdos autobusų parkas.

„Mercedes-Benz Sprinter Altas“ autobusai patobulinti pagal klaipėdiečių pageidavimus. Juose yra 17 sėdimųjų vietų, gali važiuoti 22 keleiviai.

Pro plačias duris į žemagrindžius autobusus patogu įvažiuoti neįgaliesiems vežimėliuose ar mamoms su vaikų vežimėliais, sumontuota šildymo ir vėdinimo įranga. Nauji autobusai važinės ne tik mieste, bet ir pasieks Klaipėdos priemiesčius.

Klaipėda

Benamiai apsirūpinę ginklais ir kontrabandinėmis cigaretėmis – tai paaiškėjo po Klaipėdos policijos apsilankymo Klaipėdos nakvynės namuose Šilutės plente. Kilus įtarimų čia pareigūnus su kinologais ir tarnybiniais šunimis pasikvietė administracijos darbuotojai.

Buvo apžiūrėti kambariai ir gyventojų asmeniniai daiktai. Po vieno keturiasdešimtmečio lova rastas pistoletas „Valtro“ ir kastetas. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pas kelis asmenis rasta kontrabandinių cigarečių – pradėta administracinė teisena.

Geisteriškiai

21 metų Vilkaviškio rajono gyventojas, garaže neatsargiai elgdamasis su pneumatiniu šautuvu, sužalojo 19-metį. Jaunuolis dėl šautinės žaizdos veide buvo išgabentas į ligoninę.

Policijos pareigūnai paėmė šautuvą ir aiškinasi nelaimingo įvykio aplinkybes.

Pilviškiai

Ketvirtadienį Vilkaviškio rajono miestelyje pareigūnai sustabdė 67 metų vyro vairuojamą automobilį. Nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas. Pensininkas buvo taip apgirtęs, kad nesugebėjo pūsti į alkoholio matuoklį. Vairuotojas buvo nuvežtas į ligoninę atlikti kraujo tyrimo.

Vakar prieš pietus pareigūnai gavo pranešimą, kad šis vyras vėl važinėja neblaivus kitu automobiliu. Pilviškiečių informacija pasitvirtino. Pensininkas dar nebuvo išsiblaivęs, tačiau vis tiek sėdo prie vairo.

Panevėžys

Prieš vidurnaktį į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinęs Algirdo gatvėje gyvenantis pusamžis panevėžietis skundėsi, kad per netvarkingą kaimynų kaminą į jo kambarį virsta dūmai. Skirtinguose namo galuose gyvena dvi šeimos. Jas skiria bendra siena, kurioje įrengta krosnis ir išvestas dūmtraukis.

Gelbėtojai rado dūmuose skęstančius kambarius. Apžiūrėję patalpas gaisrininkai nustatė, kad dūmai veržiasi iš netvarkingo kaimynų dūmtraukio. Ugniagesiams teko užgesinti krosnį ir išvėdinti patalpas.

Karklė

Patraukliausių Europos turizmo vietovių 2019 m. vertintojai Karklės kaimui (Klaipėdos r.) skyrė trečiąją vietą.

Šis Baltijos pajūrio plotas išsiskiria stačiais skardžiais, akmenuotais balto smėlio paplūdimiais, čia veda dviračių takai ir sveikatingumo trasos.

Karklėje sudarytos visos sąlygos aktyviai sportuoti ir sveikai atostogauti gryname ore. Čia yra įdomių objektų ir besidomintiems istorija – senosios žvejų kapinaitės ant jūros kranto, Kukuliškių piliakalnis, Antrojo pasaulinio karo laikų bunkeriai.

Palanga

Po poros metų kurorte bus galima pasivaikščioti Vytauto Kernagio alėja, o vėliau joje galbūt iškils ir paminklas prieš dvylika metų mirusiam dainuojamosios poezijos atlikėjui ir autoriui. Palangos savivaldybė paskelbė alėjos projekto konkursą. Kitąmet planuojama pradėti statybos darbus. Menininko vardu pavadinta atkarpa jungtų Meilės alėją ir J.Basanavičiaus gatvę.

Nidoje jau daug metų rengiami koncertai Bardų skvere, kuriame yra V.Kernagiui skirta bronzinė skulptūra (nuotr.).

Kupiškis

Jau kurį laiką vienas kupiškėnas ieškojo nusipirkti „Volkswagen“ markės automobilį. Prieš kelias dienas radęs skelbimą jis telefonu susisiekė su pardavėju. Tas pareiškė, jog sulaukė nemažai besidominčiųjų skambučių, ir spaudė kupiškėną, kad jis sumokėtų avansą.

Net nesusitikęs ir neapžiūrėjęs automobilio kupiškėnas į nurodytą sąskaitą pervedė 1,3 tūkst. eurų. Pardavėjas pažadėjo po kelių dienų mašiną pristatyti tiesiai pirkėjui į namus, tačiau sutartoje vietoje pardavėjas nepasirodė, o telefonas buvo išjungtas.

Marijampolė

Vėlų vakarą vairuotojai, važiuojantys netoli cukraus fabriko esančia žiedine sankryža, policijai pranešė, kad į sankirtos stulpą stovi atsitrenkęs automobilis, žmonių šalia nematyti.

Pareigūnai, patikrinę apdaužyto „Audi 80“ duomenis, nustatė, kad jis priklauso 81 metų marijampoliečiui, gyvenančiam netoli avarijos vietos.

Pensininkas pareigūnus tikino, kad jo mašina stovi užrakintame garaže.

Automobilio savininkas netrukus pamatė, kad klydo. Garažo spyną jis rado sugadintą, o viduje mašinos nebuvo.

Marijampolė

Mieste patruliuojančių policijos pareigūnų dėmesį patraukė pravažiuojančio automobilio „Volkswagen“ numerių lentelė.

Paaiškėjo, kad vairuotojas ant jos buvo užklijavęs šviesą atspindinčią plėvelę. Pareigūnai pabandė nufotografuoti lentelę naudodamiesi blykste ir tapo aišku, kad kai kurie valstybinio numerio simboliai tampa nematomi. Už šį gudravimą vairuotojui skirta 120 eurų bauda.

Smalininkai

Ketvirtadienį Jurbarko rajono miestelyje buvo iškilmingai atidarytas restauruotas kultūros centras, kuriame 1930–1939 m. veikė lietuviška pradžios mokykla, o iki 1983-iųjų – vidurinė.

Pastatą anuomet projektavo architektas iš Prancūzijos. Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro pastatas į Kultūros vertybių registrą buvo įrašytas 1992 m.

Restauravimo darbai, atkuriant kuo daugiau autentikos, kainavo per 300 tūkst. eurų.

Lėšų šiam projektui skyrė Europos Sąjungos fondai ir Jurbarko rajono savivaldybė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.