R. Žaliūnas: išgyvenu, kad vis dažniau kalbame apie dvi Lietuvas

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

LSMU rektorius ir kardiologijos klinikos vadovas, Prancūzijos garbės konsulas Kaune, profesorius, akademikas Remigijus Žaliūnas.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
LSMU rektorius ir kardiologijos klinikos vadovas, Prancūzijos garbės konsulas Kaune, profesorius, akademikas Remigijus Žaliūnas.<br>A.Aleksandravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 8:30 AM

Į klausimus atsako LSMU rektorius ir kardiologijos klinikos vadovas, Prancūzijos garbės konsulas Kaune, profesorius, akademikas Remigijus Žaliūnas

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų veiklos ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Jokio atmintin įsirėžusio lūžio taško neišgyvenau, savo tikslų siekiau nuosekliai.

Apie lūžio taškus pasidalyti galėtų žmonės, kuriuose nuolat kovėsi priešingos jėgos, man to antagonizmo neteko patirti.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Kaip universiteto rektorių ir gydytoją mane neramina ir manęs netenkina tai, kas vyksta švietimo ir sveikatos srityje.

Žinau, kad be švietimo, mokslo ir sveikatos sektorių struktūrinių reformų nei pažangos, nei kokybės pokyčių negalime tikėtis. Ar yra kas svarbiau?

Kaip pilietis aš išgyvenu, kad vis dažniau kalbame apie dvi Lietuvas. Man jos abi rūpi. Esu įsitikinęs, kad tai, kas žmones jungia, yra daug tvariau nei visi skirtumai.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Linkėčiau svarbiausio – sveikatos. Veržlumo ir užsispyrimo siekiant tikslų. Tai – visagalės priemonės.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Nesvajojau būti kosmonautu, nenorėjau tapti politiku, neturiu gabumų menui, nors dievinu muziką, turiu puikią klausą, bet negroju jokiu muzikos instrumentu.

Matote, kokie riboti buvo mano pasirinkimai. Rimtai kalbant, esu savo vietoje ir esu laimingas.

Ir svajonės mano – žemiškos. Noriu sulaukti anūkų.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.