R. Karbauskis apie S. Malinausko pareiškimą: „Jis pažemino visus“

Ketvirtadienį ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas pranešė, kad po konflikto su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga pasitraukia iš premjero patarėjo pareigų. Premjeras, savo ruožtu, šį prašymą patenkino.

R. Karbauskis kirto S. Malinauskui: jis užsiima savireklama ir žemina kolegas.<br>Lrytas.lt koliažas
R. Karbauskis kirto S. Malinauskui: jis užsiima savireklama ir žemina kolegas.<br>Lrytas.lt koliažas
Skirmantas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skirmantas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Skirmantas Malinauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
 Skirmantas Malinauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Skirmantas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skirmantas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Mar 5, 2020, 1:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2020, 8:13 AM

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikino, kad jau kurį laiką laukė, kada S.Malinauskas pasinaudos proga ir paliks šį postą, o kartu pripažino, kad būtent S.Malinauskas buvo žmogus, viešojoje erdvėje priešinęs Seimą ir Vyriausybę bei R.Karbauskį ir S.Skvernelį.

„Šitas patarėjas (S.Malinauskas – aut. past.), pasirašydamas premjero patarėjo vardu, leisdavo sau sakyti tai, ką jis asmeniškai galvoja. Bandymas priešinti Saulių ir mane viešojoje erdvėje atsirasdavo net ne iš konservatorių, bet iš S.Malinausko“, – portalui lrytas.lt sakė LVŽS lyderis.

Ieškojo progos pasitraukti?

A.Veryga, vadovaujantis Ekstremaliųjų situacijų operacijų centrui, ketvirtadienį patvirtino paprašęs premjero nušalinti S.Malinauską nuo koronaviruso informavimo grupės, nes šis nederino su juo komunikacijos. Reaguodamas į šį prašymą, S.Malinauskas trečiadienį vakare socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinute apie Sveikatos apsaugos ministerijos neveiklumą, o ketvirtadienį pranešė, kad atsistatydina.

Anot R.Karbauskio, S.Malinauskas jau kurį laiką ieškojo progos pasitraukti iš pareigų.

„Man kurį laiką atrodė, kad S.Malinauskas elgėsi keistokai ir ieškojo progos pasitraukti. Kai kurie pareiškimai, išsireiškimai mano atžvilgiu buvo keistoki. Buvo matomas bandymas supriešinti Seimą ir Vyriausybę. Logiškai mąstant, tai buvo kvaila ir neatitiko nei Seimo, nei Vyriausybės interesų“, – teigė R.Karbauskis.

„Artėja rinkimai, S.Malinauskas viešai pasakė, kad su politika nieko bendro nenori turėti. Tai aš galvojau, kuris tas momentas bus tinkamas jam pasitraukti – dabar jis tarsi pabando išjoti ant balto žirgo: jis padarė viską, kad apsaugotų Lietuvą, o visi kiti nenorėjo to padaryti, tai jis pasitraukė“, – savo matymu pasidalijo R.Karbauskis.

Atstovaudavo ne premjerui, bet sau

„Po jo (S.Malinausko – aut. past.) pasisakymų frakcijoje, interviu klausdavau premjero, ar jo patarėjas sako savo ar premjero nuomonę. To esu klausęs ne vieną kartą ir S.Malinauskas tais atvejais sakydavo viešai savo nuomonę.

Mes niekada to viešai nekomentuodavom, nes iš premjero būdavo atsakymas, kad čia S.Malinausko asmeninė nuomonė“, – premjero patarėjo elgesį komentavo valstiečių partijos pirmininkas.

Anot R.Karbauskio, klausimų dėl su ministro pirmininko pozicija nesuderinamų S.Malinausko pasisakymų jam ir kitiems valstiečių frakcijos nariams yra kilę ne vieną kartą, tačiau buvo stengiamasi nekelti to į viešąją erdvę.

Palaiko A.Verygą, o S.Malinauską kaltina užsiimant savireklama

R.Karbauskis tikino, kad palaiko A.Verygos poziciją, o savo laikysena ir pasisakymais ministro pirmininko patarėjas siekia naudos sau.

„Absoliučiai sutinku su A.Verygos sprendimu – užimdamas tokią poziciją ir užsiimdamas savireklama S.Malinauskas tik trukdo. Tai neetiška. <...>

Vakar mačiau pranešimą „Facebooke“. Esu įsitikinęs, kad sveikatos apsaugos ministras ir jo komanda daro viską, kas įmanoma. Kaip galima sakyti, kad tu darai ir žinai geriau nei kiti. A.Veryga tikrai nesitaikstytų su jokia biurokratija, kuri trukdytų įgyvendinti tikslus.

Kam premjero patarėjui reikia savirekama užsiimti? Vertinu tai, kaip savireklamą. Tokiais pareiškimais niekam nepadedi, tik bandai save parodyti ir iškelti, menkindamas kitus“, – tikino LVŽS pirmininkas.

Politikas sakė, kad džiaugiausi, jog S.Malinauskas galėjo komunikacijoje išnaudoti savo įgūdžius ir teigiamas savybes.

„Dėkoju Skirmantui, nes jis darė tikrai nemažą darbą. Bet kažkokiu momentu jis nusprendė save kelti virš visų: jis nori, visi kiti nenori. Jis paskendo savo nore būti matomu.

Tai, ką jis vakar pasakė savo žinutėje, pažemino absoliučiai visus – visą komandą, kuri dirba kasdien. Nemenkinant jo (S.Malinausko – aut. past.) gebėjimų ir pastangų, jis pažemino visus, kurie kartu su juo dirbo“, – pabrėžė R.Karbauskis.

LVŽS lyderio teigimu, dabartiniame problemos, susijusios su koronaviruso grėsme, lygyje lyderystė yra atiduota A.Verygai. O jei problema didėtų, lyderystė būtų atiduota S.Skverneliui ir tikrai ne jo patarėjui.

Valstiečių partijoje vietos nerastų?

Paklaustas, ar būtų galima tikėtis, kad, S.Malinauskui nusprendus tęsti politinę karjerą, 2020 m. jis turėtų galimybę dalyvauti parlamento rinkimuose su LVŽS sąrašu, R.Karbauskis abejojo.

„S.Malinauskas dirbo premjero patarėju, jis būdavo frakcijoje, kai premjeras sirgo, jis būdavo frakcijoje praktiškai kiekvieną kartą, kai rinkdavosi frakcija. Tai, ką jis viešojoje erdvėje tuo metu darė, atstovaudamas Vyriausybę, jis darė labai daug keistų dalykų.

Tai jei mūsų frakcijoje šiandien paklaustume, ar kas nors frakcijoje ar partijoje reitinguotų jį, nemanau, kad atsirastų labai daug norinčių matyti jį sąraše.

Nes mes dirbome kartu, bet nesuprasdavome, ką ir kodėl jis daro, kaip gali premjero, kuris atstovauja mūsų partiją, patarėjas pradėti mus viešai žeminti priešpastatydamas Vyriausybei“, – sakė R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.