A. Barzdienė: būdami atviri kitų idėjoms, atvertumėme langą naujoms galimybėms

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas.

Programos „Kurk Lietuvai“ vadovė Agila Barzdienė (pirma iš dešinės) su programos „Kurk Lietuvai“ komanda.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Programos „Kurk Lietuvai“ vadovė Agila Barzdienė (pirma iš dešinės) su programos „Kurk Lietuvai“ komanda.<br>Ž.Zimnickaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2020, 8:30 AM

Į klausimus atsako programos „Kurk Lietuvai“ vadovė Agila Barzdienė.

Apie vakar... Jūsų gyvenimo lūžio taško istorija. Kada ir koks įvykis ar asmenybė tapo svarbiausiu Jūsų gyvenime, lėmusiu esminį Jūsų veiklos ar asmeninio gyvenimo posūkį?

Be jokios abejonės, savo gyvenimo lūžio tašku laikyčiau 2012 m., kuomet sulaukiau pasiūlymo prisijungti prie komandos, kuri buvo atsakinga už programos „Kurk Lietuvai“ kūrimą.

Mačiau, kaip nuo kelių žmonių idėjos ši programa kaip sniego gniūžtė įsibėgėjo ir tarsi gerų idėjų lavina keičia Lietuvą.

Apie šiandien... Kas šiandien Jums labiausiai rūpi ar jaudina šių dienų Lietuvos aktualijų kontekste?

Su programos „Kurk Lietuvai“ dalyviais matome šimtus ar tūkstančius sričių, kur galime gerinti situaciją Lietuvoje. Tai, ko gero, užkoduota mūsų veiklos genuose.

Dažniausiai matau vieną bendrą skaudulį – atvirumo ir pasitikėjimo stoką. Būdami atviri kitų idėjoms ir siūlymams, atvertumėme langą naujoms galimybėms, o pasitikėdami kitais juos sustiprintumėme ir, leisdami prisiimti atsakomybę, be abejonės, sulauktumėme įspūdingesnių rezultatų.

Apie rytojų... Kokią žinutę nusiųstumėte į ateitį, kokiais žodžiai prabiltumėte ar ką norėtumėt palinkėti mūsų šaliai ir jos ateities kartoms?

Gana dažnai susitikdama su jaunimu gimnazijose ar universitetuose kaskart įsitikinu, kad pilietiškumo, idėjų, tolerancijos ir šviesos yra be galo daug.

Labai norisi Lietuvai palinkėti neišbarstyti tų spindulių ir gebėti susitelkti bendriems tikslams.

Kuo Jūs būtumėte ar svajotumėte būti, jei nebūtumėte tuo, kuo esate šiandien?

Jei nuoširdžiai, tai beveik kasdien pagalvoju apie tai, kokia palaiminta esu galėdama kasdien nuostabių žmonių apsuptyje kurti Lietuvai.

Norėčiau dar ilgai nepamesti to jausmo.

---

Nacionalinis fotoprojektas „Lietuva ir mes“ – tai Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui skirtas projektas, kurio metu nuotraukose užfiksuoti šimtai valstybės ir visuomenės veikėjų, mokslo, kultūros, meno, sporto pasaulio atstovų, verslininkų ir valstybinių įmonių vadovų, dvasininkų, tarnautojų, ūkininkų ir kitų profesijų Lietuvos žmonių, bendrai kuriančių mūsų šalį ir jos ateitį. Reprezentacinis ir monumentalus, iš daugiau nei 500 unikalių specialiai šiam fotoprojektui kuriamų, niekur anksčiau nepublikuotų, konceptualiai pačių įvairiausių bei lietuvių ir anglų kalbomis aprašytų fotografijų sudarytas albumas leis mūsų šalies partneriams, draugams ir svečiams iš arti pažinti šiandienos Lietuvą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.