Lietuvoje po vandeniu suplevėsavo milžiniška 11 metrų ilgio trispalvė

Lietuvos Nepriklausomybės 30-mečio atkūrimo jubiliejų „Nardymo akademijos“ ir asociacijos „Utenos nardymo klubas“ nariai paminėjo savo įprastoje aplinkoje – vandenyje. Pagrindinis Kovo 11-osios renginio akcentas – narai pagerbė valstybinę vėliavą po vandeniu.

 Po vandeniu suplevėsavo milžiniška 11 metrų ilgio trispalvė.<br> Stop kadras
 Po vandeniu suplevėsavo milžiniška 11 metrų ilgio trispalvė.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 5:57 PM

Narai entuziastai pirmą kartą šią idėją įgyvendino Raudonojoje jūroje, tuomet panerdami į simbolinį 11 metrų gylį. Šiais metais Lietuvoje, Alaušo ežere, simboliniais tapo vėliavos matmenys. Po vandeniu suplevėsavo milžiniška 11 metrų ilgio trispalvė.

Netradicinė šventės forma pasirinkta dėl kelių svarbių priežasčių – taip norima išreikšti vienybę su visais Lietuvos žmonėmis, be to, džiaugiamasi, jog tai yra išskirtinė galimybė susiburti visiems narams, net ir tiems, kurie nenardo šaltuoju metų sezonu.

„Tokiu būdu švęsdami valstybinę šventę mes patiriame neįprastai gražių ir jautrių akimirkų, pamatome, kaip plastiškai vėliava gali plevėsuoti ne tik ore, bet ir po vandeniu. Tai yra nauja šventės forma, teikianti pažinimo džiaugsmo“, – sakė idėjos autorius ir organizatorius, Nardymo akademijos įkūrėjas Andrius Albrikas.

Beje, kaip tik kovo 11-ąją A.Albrikas švenčia savo gimtadienį. Būtent ir dėl šios priežasties vėsią dieną ant Alaušo ežero kranto susirinko tikrai gausus būrys nardytojų – daugelis norėjo asmeniškai paspausti ranką savo bičiuliui ir puikiam bendražygiui 40 metų progą bei padėkoti jam už įspūdingas idėjas, neblėstantį entuziazmą bei tų idėjų įgyvendinimą.

Šis renginys – tai dar viena puiki galimybė ne tik garsinti Lietuvos valstybingumą, jo reikšmę, bet ir susitikti klubo nariams, stiprinti nardymo klubo ryšius su vietos bendruomene bei Lietuvos visuomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.