V. Matijošaitis: raginu imtis visų būtinų priemonių Kauno r. meras pasisakė dėl oro uosto veiklos

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad nustačius pirmuosius koronaviruso atvejus Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi mūsų bei aplinkinių sveikatai ir net gyvybei.

Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 11, 2020, 10:17 AM, atnaujinta Mar 11, 2020, 2:32 PM

„Nustačius pirmuosius koronaviruso atvejus mūsų mieste, pirmiausia turime pasirūpinti, kad apsaugotume kitus žmones nuo šio viruso plitimo. Tikiu, kad kauniečiai yra sąmoningi ir adekvačiai reaguos į situaciją. Panikai čia tikrai ne vieta“, – teigė V.Matijošaitis.

Pasak Kauno miesto vadovo, dabar svarbiausia – tiksliai žinoti, kaip elgtis.

„Raginu uoliai vykdyti visus visuomenės sveikatos specialistų patarimus, imtis būtinų prevencinių priemonių. Tik taip, susitelkę ir veikdami išvien, galime duoti atkirtį viruso grėsmėms. Ekstremali situacija paskelbta visos šalies mastu.

Privalome suvokti, kad šią akimirką masiniai renginiai uždarose erdvėse, kelionės į rizikos šalis ir kiti neadekvatūs poelgiai yra pavojingi mūsų bei aplinkinių sveikatai ir net gyvybei“, – lrytas.lt sakė V.Matijošaitis.

Medikai, pasak Kauno mero, yra kertinė grandis, kuria visiškai pasitikime ir ketiname suteikti visokeriopą pagalbą bei paramą.

„Dėl to esame sutarę su visų Kauno ligoninių, Greitosios medicinos pagalbos stoties bei kitų specialiųjų tarnybų vadovais. Miestas dirba tam, kad jo žmonės būtų saugūs. Esame nusistatę būtinas priemones Ekstremalių situacijų komisijoje, atsižvelgiame į visus nacionaliniu mastu teikiamus sveikatos apsaugos institucijų nurodymus bei rekomendacijas.

Savarankiškai veiksmų imamės ir patys, ruošdamiesi galimiems įvykiams, jei situacija dar labiau paaštrėtų ir prireiktų miesto įsikišimo. Neabejoju medikų kompetencija ir tikiu, kad pacientams ligoninėje bus suteikta kvalifikuota pagalba. Todėl norisi tikėti, kad aukų pavyks išvengti“, – dėstė Kauno meras.

Renginių kol kas nedraus

Kaip skelbia BNS, Kauno miesto savivaldybė nežada drausti masinių renginių, tačiau ragina žmones elgtis sąmoningai ir laikytis rekomendacijų.

„Yra valstybės Ekstremalių situacijų komisijos operacijų cento vadovo rekomendacija vengti didesnių susibūrimų ir masinių renginių. Kol kas tai yra rekomendacija, kitokio sprendimo Kauno ekstremalių situacijų komisija nėra priėmusi“, – žurnalistams trečiadienį sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

„Tai yra atvežtinis įvykis ir du kontroliuojami kontaktai, tačiau jeigu gausime informacijos kitokios, papildomos, apie kitokias rizikas, tada gali būti priimti ir kiti sprendimai“, – sakė jis.

Kaune viešojo transporto priemonėse vykdoma dezinfekcija, šią savaitę mokykloms planuojama padalyti papildomų higienos, dezinfekcijos priemonių.

Kaip rašo BNS, savivaldybės atstovas pabrėžė, kad šiuo metu situacijos suvaldymas yra ir pačių kauniečių rankose.

„Galime kreiptis į visus miesto gyventojus ir paprašyti juos elgtis atsakingai, vadovautis rekomendacijomis, vengti nebūtinų išvykų, vengti lankytis masinio susibūrimo vietose. Didžiausią indėlį, kol turime tik atvežtinius atvejus, neturime užsikrėtimų Kauno mieste, didžiausią darbą gali padaryti visi kauniečiai, kad mes galėtume apsisaugoti“, – kalbėjo P. Keras.

Kauno oro uostui papildomos pagalbos kol kas nereikia

Savo ruožtu Kauno rajono meras Valerijus Makūnas kalbėdamas su portalu lrytas.lt patikino, kad Kauno rajono savivaldybė nuolat kontaktuoja su Kauno oro uosto vadovais. „Jie informavo, kad visą situaciją valdo ir jokių papildomų savivaldybės pastangų, lėšų ar priemonių nereikia“, – sakė V. Makūnas.

Pasak jo, Kauno rajono savivaldybėje jau ne kartą įvyko ekstremalių posėdis ir visi klausimai yra nuolat aptariami: „Pirmiausia buvo rekomenduota apriboti masinius renginius viduje, aprūpinti švietimo ir kultūros įstaigas dezinfekcinėmis priemonėmis. Aptarta ir dėl renginių lauke, kad nebūtų koncentruojami žmonės masinio susibūrimo vietose“.

„Jei atsiras koronaviruso atvejų Kauno rajone, viską iš naujo analizuosime. Dabar elgiamės pagal visas rekomendacijas, galiojančias Lietuvoje“, – teigė V. Makūnas.

Lietuvoje vėlų antradienio vakarą patvirtinti du nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Naujausiais nuomenimis, koronavirusas diagnozuotas į Italiją slidinėti išvykusiai šeimai – 1980 ir 1985 m. gimimo vyrui ir moteriai. Jie šiuo metu izoliuoti Kauno klinikinėje ligoninėje.

Bendras šalyje patvirtintų užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki trijų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.