Sugalvojo, kur į karantiną išėjusiems Seimo nariams išleisti parlamentinei veiklai skirtas lėšas

Seimo vicepirmininkas valstietis Arvydas Nekrošius siūlo skubiai keisti parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo tvarką. Politikas dėl to kreipėsi į Seimo valdybą.

Seimo vicepirmininkas valstietis Arvydas Nekrošius siūlo skubiai keisti parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo tvarką. Politikas dėl to kreipėsi į Seimo valdybą.<br>Lrytas.lt montažas
Seimo vicepirmininkas valstietis Arvydas Nekrošius siūlo skubiai keisti parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo tvarką. Politikas dėl to kreipėsi į Seimo valdybą.<br>Lrytas.lt montažas
Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Nekrošius, Agnė Širinskienė<br>D.Umbraso nuotr.
Arvydas Nekrošius, Agnė Širinskienė<br>D.Umbraso nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga, Tomas Tomilinas, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė, Aurelijus Veryga, Tomas Tomilinas, Arvydas Nekrošius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 25, 2020, 8:00 PM

Seimas praėjusią savaitę dėl koronaviruso nutraukė posėdžius, o parlamentarai išėjo į karantiną. Greičiausiai Seimo narai vėl rinksis tik kitą savaitę.

Vis dėlto A.Nekrošius siūlo Seimo valdybai keisti parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo tvarką ir namuose sėdintiems kolegoms leisti iš šių lėšų pirkti priemones, skirtas COVID-19 stabdymui.

Valstietis norėtų, kad parlamentarai galėtų pirkti ir žmonėms dovanoti ne gėles ir saldainius, bet kaukes: „Manau, kad turint omeny šiandieninę situaciją šalyje ir pasaulyje, atėjo laikas dovanoti nebe gėles ar saldainius, o kur kas svarbesnius dalykus.

Ne visi piliečiai turi galimybę karantino metu būti namuose, šalyje daug senyvo amžiaus žmonių, o respiratorių ir kitų priemonių visi savomis išgalėmis neįsigis. Seimo nariai privalo turėti galimybę parlamentines lėšas panaudoti šiam tikslui – pirkti ir dovanoti žmonėms apsisaugojimo nuo viruso priemones“, – rašom išplatintame pranešime spaudai.

Parlamentaras kreipėsi į Seimo valdybą bei Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl išaiškinimo ir galimybės keisti parlamentinių lėšų naudojimo tvarką.

Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms naudojimo tvarką nustato Seimo valdybos patvirtintas Seimo narių lėšų su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms skyrimo, naudojimo ir atsiskaitymo už jas tvarkos aprašas.

Trečiadienį pranešta, kad koronavirusas jau pasiekė ir Seimą.

Viruso atvejis patvirtintas vienai Seimo kanceliarijos darbuotojai. Virusu užsikrėtusios dviejų Seimo narių padėjėjos tapatybė neatskleidžiama, tačiau žinoma, kad moteris galimai užsikrėtė kelionės metu.

Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė žiniasklaidai teigė, kad iš užsienio moteris sugrįžo kovo 10–11 dienomis, bet buvo atėjusi į darbą per plenarinius posėdžius kovo 17 dieną.

„Kovo 17 dieną buvo posėdžių diena, ir ji buvo darbe, ji kontaktavo ir su Seimo nariu, čia susirūpinimas didžiulis. Šiuo atveju, manau, nebuvo pakankamai pagalvota, kad grįžus iš kelionės tikrai reikėjo visas keturiolika dienų nedalyvauti posėdžiuose“, – BNS sakė R.Baškienė.

„Keturiolikos dienų saviizoliacijos dienų laikotarpis buvo nepanaudos ir tai rodo, kad kiekvienas turime būti labai atsakingi“, – pažymėjo parlamento vicepirmininkė.

Pasak Seimo pranešimo, kanceliarija yra nustačiusi darbuotojo, galėjusio kelti ligos platinimo pavojų, kontaktus Seimo rūmuose, jų yra keletas.

Asmenys, kurie turėjo kontaktų su šiuo darbuotoju, taip pat tam tikromis dienomis dirbo viename Seimo rūmų aukšte ir galimai naudojosi bendrosiomis patalpomis, bus informuoti asmeniškai.

Pranešime teigiama, kad šiuo metu Seimo komitetų, komisijų posėdžiai ir Seimo kanceliarijos darbas, kiek įmanoma, organizuojami nuotoliniu būdu, to bus laikomasi ir toliau.

Kitą antradienį Seime vyks plenariniai posėdžiai, bet Seimo nariai į salę turės ateiti tik balsuoti, o įstatymų projektų pateikimus, svarstymus galės stebėti iš savo kabinetų.

Lietuvoje koronavirusas patvirtintas daugiau kaip pustrečio šimto žmonių, keturi žmonės mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.