Numatomi pokyčiai Pravieniškių pataisos namuose audrina bendruomenę

Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinę sąjungą (toliau – ir LRITĮPS) pasiekė informacija apie tai, kad Kalėjimų departamentas nuo š.m. liepos 1 d. planuoja Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos I sektorių priskirti išimtinai atvirosios kolonijos rūšiai, atsisakant pataisos namų funkcijų.

Numatomi pokyčiai Pravieniškių pataisos namuose audrina bendruomenę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Numatomi pokyčiai Pravieniškių pataisos namuose audrina bendruomenę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 4:02 PM

Kaip rašoma LRITĮPS pranešime, gavusi tokią informaciją profesinė sąjunga raštu kreipėsi į Kalėjimų departamentą ir paprašė pateikti dokumentus, kuriuose įtvirtinti tokie planai/sprendimai bei visą su tuo susijusią informaciją.

Pasak LRITĮPS pirmininko Kęstučio Pauliuko, informacijai apie galimus pokyčius Pravieniškių pataisos namuose pasklidus pareigūnų bendruomenėje, profsąjunga sulaukia pareigūnų prašymų patikslinti informaciją, suteikti platesnes konsultacijas. Ir tai, pasak K.Pauliuko, normalu, pareigūnai nuogąstauja, kad jei iš tikrųjų užsimota Pravieniškių pataisos namų- atvirosios kolonijos I sektorių pertvarkyti į atvirąją koloniją, į kitas pataisos įstaigas tektų perkraustyti apie 600 nuteistųjų, o tai reiškia dar didesnį krūvį visose pataisos įstaigose dirbantiems pareigūnams.

Profesinės sąjungos nuomone, dabar, kai šalį krečia krizė dėl koronaviruso ir visas dėmesys bei pajėgos skiriamos šiai itin grėsmingai infekcijai suvaldyti, vargu ar tinkamas laikas pasirengti didžiuliams pokyčiams, kuriuos norint sėkmingai ir racionaliai įgyvendinti, būtina ne tik įvertinti galimybes, bet ir grėsmes bei silpnąsias vietas.

„Apie pokyčius iki šiol neinformuotos profesinės sąjungos, t.y. socialiniai partneriai, nevyksta jokios konsultacijos, profesinė sąjunga nemato parengiamųjų darbų, o skuboti sprendimai, neįvertinant pasekmių, atneš tik daugiau chaoso ir nepasitenkimo, nei teigiamų rezultatų“, – kalbėjo K.Pauliukas.

Anot LRITĮPS pirmininko, dabar laukiama Kalėjimų departamento atsakymo, kuris lems, kokių žingsnių imsis profesinė sąjunga.

„Mes matome daug neatsakytų klausimų ir užprogramuotų problemų, taip pat turime ir pasiūlymų, pasidalinsime jais su Kalėjimų departamentu, žinoma, jei jo vadovybė norės girdėti profesines sąjungas“, – sakė K.Pauliukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.