Jauna moteris skundžiasi, kad buvo nubausta miške dėl kaukės – policija turi paaiškinimą

Jauna Šakių gyventoja pirmadienį socialiniuose tinkluose pasiskundė, kad ją sportuojančią miške policijos pareigūnai nubaudė už tai, jog nedevėjo kaukės. Policija merginos skundus atremia argumentu, jog ji jau buvo įspėta dėl kaukės devėjimo,tačiau piktybiškai nevykdė pareigūnų nurodymų.

 Jauna Šakių gyventoja pirmadienį socialiniuose tinkluose pasiskundė, kad ją sportuojančią miške šioje vietoje policijos pareigūnai nubaudė už tai, jog nedevėjo kaukės.<br> Facebook nuotr.
 Jauna Šakių gyventoja pirmadienį socialiniuose tinkluose pasiskundė, kad ją sportuojančią miške šioje vietoje policijos pareigūnai nubaudė už tai, jog nedevėjo kaukės.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 11:53 AM, atnaujinta Apr 27, 2020, 2:01 PM

Pirmadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ jauna Šakių gyventoja pasiskundė, kad ją sportuojančią miške, kur aplinkui visai nebuvo žmonių, policijos pareigūnai nubaudė už tai, jog nedevėjo veido apsauginės kaukės.

„Noriu paklaust visų žmonių, ar taip galima. Ar aš padariau didelį nusikaltimą, eidama pamiške ir kaukę laikydama žemiau nosies. Juk žmones matau iš toli ir ją užsidedu. Labai prašiau nebaust. Niekaip. Jokio žmogiškumo. Absurdo puota maro metu, baudžiant mus už tai, kad nieko blogo nepadarėme“, - socialiniame tinkle „Facebook“ pasiskundė mergina.

Ji taip pat paviešino nuotraukas iš kurių matosi, kad veiskmas tikrai vyko miške, šalia kelio.

Marijampolės apskrities VPK atstovas Renatas Siaurusaitis patvirtino, kad toks įvykis iš tiesų buvo ankstų pirmadienio rytą.

„Visų pirma 7 val. 50 min. policijos pareigūnai Šakių mieste pastebėjo moterį be apsauginės veido kaukės ir ją įspėjo, kad užsidėtų apsauginę veido kaukę, kuri yra privaloma karantino metu viešuose vietose. Kiek daugiau nei už 20 minučiu ta pati moteris pastebėta bėgiojanti. Ten dviračių ir pėsčiųjų takas, kur dažniausiai būna žmonių.

Kadangi pareigūnas jau moterį buvo įspėjęs devėti apsauginę kaukę, tai jai surašė protokolą dėl piktybiškai nevykdomų nurodymų. Nebuvo taip, kaip atrodė iš pradžių, kad ėmė ir iš karto nubaudė“, - lrytas.lt informavo R.Siaurusaitis.

Jis sakė, kad policija neturi tikslo bausti kiekvieną iš eilės. Kiekvienas atvejis individualus, o konkrečiai šiuo atveju jauna moteris per 20 minučių du kartus buvo įspėta: „Taip jau įvyko“.

Lrytas.lt kreipėsi ir pačią nubaustą moterį prašydamas platesnių paaiškinimų, tačiau atsakymo nesulaikė. Praėjus kelioms valandoms po to, kai ji paviešino savo istoriją, jos įrašas iš socialinio tinklo „Facebook“ tai pat dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.