Vytautas Bruveris. Ratus tepsi vasarą – negirgždės rudenį

Politinė puota, kuri dar vadinama ir rinkimų kampanija, jau įsisiūbuoja. Šiemet ji – ir tokia pati, ir kitokia.

Naisių vasara.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naisių vasara.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vytautas Bruveris.
Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 7:07 AM

Antai į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) jau skrieja skundai apie paslėptas politikų reklamas ir balsuotojų papirkinėjimą. Aišku, vienos populiariausių prekių yra koronaviruso padiktuotos – apsauginės kaukės.

Beje, rinkimų prievaizdai dar nesugebėjo iškuopti visų skundų dėl paslėptos reklamos ar rinkėjų papirkinėjimo, kuriuos gavo per pernai vykusius savivaldos ir prezidento rinkimus.

Tarp jų yra ir skundas dėl Naisių teatro nemokamų spektaklių, kuriais prieš savivaldos rinkimus buvo vaišinami Klaipėdos rajono žmonės.

Bet šis ir kiti ankstesni R.Karbauskio kariaunos pomėgiai hibridiniu būdu reklamuotis ir medžioti balsus dabar atrodo panašūs į vaikų pokštus ar mėgėjo keverzones, palyginti su šiandieniniais valstietiškosios valdžios mostais.

182 mln. eurų – tiek Vyriausybė skirs vienkartinėms 200 eurų išmokoms pensininkams. Kodėl šie pinigai nepriduriami skęstantiems verslams, kurie patiria daugybę nuostolių dėl krizės? Naivus klausimas.

Pats premjeras S.Skvernelis paaiškino, kad pensininkai, nors ir gavo pensijas, vis viena nukentėjo – jie, pasirodo, per karantiną neturėjo galimybių apibėgti visų parduotuvių, kur anksčiau galėdavo gauti vadinamųjų akcinių nupigintų prekių.

O kodėl po 200 eurų bus išmokėta tik rugpjūtį, likus porai mėnesių iki Seimo rinkimų? Ogi todėl, kad anksčiau neišeina pagal procedūras.

Siekdamas, kad neliktų nesupratusių reikalo esmės, pats valstiečių vedlys R.Karbauskis dar išplatino laišką, o jame surašė visus gerus darbus, kuriuos ši valdžia padarė ir padarys jos labiausiai mylimų rinkėjų – senjorų – labui.

Šitoks atvirumas, regis, pribloškė net valdžios kritikus.

Viena vertus, opozicija iš karto puolė piktintis tokiu atviru rinkėjų papirkinėjimu, kita vertus, kai kurie jos atstovai, matyt, susizgribę, jog nuo senjorų nusigręžti pavojinga, puolė siūlyti, kad tas priemokas pensininkams reikėtų pradėti dalyti anksčiau, o galbūt neapsiriboti 200 eurų.

Kai įvairių spalvų politikai tokie dosnūs, ką čia veikti VRK?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.