Prezidentas kreipėsi į teisėjų tarybą dėl su kvapu vairavusio teisėjo Mindaugo Striauko atleidimo iš pareigų

Prezidentas Gintanas Nausėda kreipėsi į teisėjų tarybą dėl teisėjo Mindaugo Striauko atleidimo iš pareigų. Teisėjas praėjusią savaitę Vilniaus policijai įkliuvo neblaivus prie vairo.

 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> V.Balkūno nuotr.
 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> V.Balkūno nuotr.
 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-05-25 16:35, atnaujinta 2020-05-29 13:04

„Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija ir Teismų įstatymu bei susipažinęs su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2020 m. gegužės 22 d. raštu ir prie jo pridėta administracinio nusižengimo bylos medžiaga, pasirašė dekretą, kuriuo kreipiasi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Striauko atleidimo iš pareigų, jam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą.

Šalies vadovas taip pat sustabdė teisėjo M.Striauko įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą buvo priimtas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatui pateikus duomenų, jog pradėta administracinio nusižengimo byla dėl asmens vairavimo apsvaigus alkoholiu.

Pasak Prezidento, teisėjų elgesiui turi būti keliami aukščiausi etikos standartai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, dėl jų moralinių nuostatų negali kilti jokių abejonių.

Šalies vadovo teigimu, visi teisėjai turi jausti atsakomybę už savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso visuomenės pasitikėjimas teismais.

Pagal Konstituciją dėl teisėjų atleidimo Prezidentui pataria Teisėjų taryba“, - rašoma prezidentūros pranešime.

Apie policijai įkliuvusį teisėją M.Striauką pirmasis praėjusią savaitę pranešė lrytas.lt. Kaip tąkart skelbėme, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas (gim. 1973 m.) kelių policijos pareigūnams įkliuvo gegužės 19 d. apie 7 val. 40 min. sostinėje, Dzūkų g. ir Pelesos g. sankirtoje.

Teisėjas sustabdytas dėl to, kad pareigūnai atkreipė dėmesį į tai, jog automobilio „Škoda Superb“ vairuotojas važiuoja neprisisegęs saugos diržo.

Sustabdę automobilį ir pajutę nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą, pareigūnai jo paprašė papūsti į alkotesterį. Vairuotojas įpūtė 0,61 prom.

Pareigūnai vairuotoją nušalino nuo vairavimo, o apie tai, kad neblaivus prie vairo įkliuvo teisėjas, atskiru raštu buvo informuota teisėjų taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.