VRK pradėjo tyrimą dėl Vyriausybės inicijuojamų padėkos koncertų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pradėjo tyrimą dėl Vyriausybės inicijuojamos akcijos „Ačiū Lietuva“, kurios metu ketinama birželio pirmąją visoje Lietuvoje surengti trumpus koncertus.

Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-05-30 12:02

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis antradienį kreipėsi į VRK, prašydamas įvertinti ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio siunčiamas padėkas ir Vyriausybės inicijuojamą akciją. K.Masiulio teigimu, tai yra reklamos ir rinkimų agitacijos pažeidimas.

„Toks pranešimas yra gautas ir perduotas Politinių kampanijų finansavimo skyriui, kad pradėtų tyrimą. Pranešėjas kreipimesi nurodo, kad yra politinės kampanijos laikotarpis ir Vyriausybė rengia štai tokius koncertus, kurie galimai galėtų labiau atkreipti rinkėjų dėmesį ir galėtų skatinti po to palaikyti“, – Eltai sakė VRK narė Gitana Matiekuvienė.

Kaip pirmadienį pranešė premjero patarėjas, Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys, akcija siekiama padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie to, kad pirmoji koronaviruso pandemijos banga Lietuvoje būtų įveikta.

Seimo rinkimai Lietuvoje numatyti šių metų spalio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.