Arūnas Dumalakas. 300 tūkstančių išstūmė 10 procentų?

Kas svarbiau – kilometras rekonstruotos judrios Vilniaus gatvės, kuria per parą pravažiuoja apie 55 tūkst. automobilių, ar suremontuoti du sostinės savivaldybės pastato aukštai, kuriuose yra ir mero kabinetas?

A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Dumalakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-04 06:03

Skirtingai nei rekonstruojama Laisvės prospekto atkarpa, kuria dieną ir naktį rieda automobiliai, išgražintos savivaldybės patalpos pustuštės liks ir po karantino, nes valdininkai netrykšta noru grįžti į tarnybą dangstydamiesi nuotoliniu darbu.

Bet savivaldybės patalpų ir Laisvės prospekto remontą sieja vienoda kaina – po 300 tūkst. eurų. Jeigu apklausoje būtų pateiktas klausimas apie darbų svarbumą, kokie 99,6 proc. respondentų atsakytų, kad tikrai svarbiau yra gatvė.

Dėl kabinetų remonto už 300 tūkst. eurų buvo kilęs triukšmas, bet visuomenė tuo metu pasitenkino valdžios paaiškinimu, kad pinigų netaškė. Savaime suprantama, valdant D.Grybauskaitei teisėsauga bijojo net mero R.Šimašiaus šešėlio.

Kas kita daug naujesnė istorija, kurioje minima taip pat beveik 300 tūkst. eurų suma. Ji sulaukė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjų dėmesio.

Vilniaus savivaldybėje atlikę dokumentų poėmius, jau kvietę į apklausą administracijos direktorių P.Poderskį teisėsaugininkai dėl įtartino plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tiriama dėl turto pasisavinimo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, taip pat dėl savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.

Bet ir tai dar ne viskas. Nors savivaldybėje jau lankėsi FNTT pareigūnai, ta pati Vilniaus valdžia su bendrove „Gera dovana“ sudarė sutartį dėl dovanų kortelių pirkimo. Jos bus išdalytos sostinės medikams kaip padėka už kovą su koronavirusu. Ir vėlgi savivaldybė paklojo 300 tūkst. eurų.

Tad gal dabar 300 tūkst. eurų iš tiesų populiarumu aplenkė 10 proc. atmilžio, kurio turėjo neužmiršti su valdžia bendraujantys verslininkai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.