Byla dėl fiktyvaus žmonių įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje perduota teismui

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimo fiktyvaus asmenų įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos.

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimo fiktyvaus asmenų įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl galimo fiktyvaus asmenų įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje prie Žemės ūkio ministerijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 2:41 PM

Kaltinimai piktnaudžiavimu, turto pasisavinimu, dokumentų klastojimu ir disponavimu klastotais dokumentais bendrininkų grupėje pareikšti 6 asmenims, tarp jų – Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojui ir buvusiai direktorei.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, duomenimis, Žuvininkystės tarnyboje 2014-2017 metais fiktyviai buvo įdarbinti du asmenys, kurie realiai nedirbo, o gautą darbo užmokestį atiduodavo tuometinei Žuvininkystės tarnybos direktorei, jos pavaduotojui ir dar dviem valstybės tarnautojoms. Žuvininkystės tarnybai padaryta materialinė žala siekia 45 tūkst. eurų.

2014 m. Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas, tuomet laikinai ėjęs direktoriaus pareigas, būdamas įgaliotu disponuoti Žuvininkystės tarnybos lėšomis, veikdamas kartu su dar dviem tuometinėmis tarnybos darbuotojomis, fiktyviai įdarbino asmenį, kuris realiai tarnyboje neatliko jokių funkcijų, o gautą darbo užmokestį atiduodavo jiems. 2015 m. rugpjūčio mėn. žmogus buvo atleistas iš tarnybos.

2015-2016 m., tarnybai jau vadovaujant naujai direktorei, fiktyviai buvo įdarbinti du asmenys, iš kurių vienas pakartotinai. Iš pareigų jie buvo atleisti 2017 m. rugpjūtį.

Žuvininkystės tarnybos vadovai ir dar dvi valstybės tarnautojos, žinodami, kad realiai du asmenys tarnyboje neatlieka jokių darbinių funkcijų, klastojo dokumentus dėl jų perkėlimo į kitas pareigas, skyrė priedus prie atlyginimo ir kitas išmokas, kurias paskui iš jų atsiimdavo.

Baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.