Viešojo saugumo tarnybai toliau vadovaus R. Pocius

Viešojo saugumo tarnybai (VST) toliau vadovaus Ričardas Pocius – Vyriausybė trečiadienį pritarė vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės siūlymui skirti jį į pareigas antrajai penkerių metų kadencijai.

Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ričardas Pocius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 10, 2020, 2:45 PM, atnaujinta Jun 10, 2020, 2:51 PM

Naują penkerių metų kadenciją tarnybos vadovas pradės nuo liepos 1-osios.

50-metį kitą savaitę švęsiantis R. Pocius VST vadovauja nuo 2015-ųjų.

R. Tamašunienė Vyriausybėje pažymėjo, kad R. Pociaus vadovavimo metu tarnyba buvo pertvarkyta, parengtas ir įgyvendintas taktikos vadovas, padaugėjus užduočių mastams įsteigti Klaipėdos, Visagino daliniai, mokymo, jungtinių operacijų centrai, o pati tarnyba „labai gerai vertinama tarptautinėje erdvėje“, joje lankosi stažuotojai iš kitų valstybių.

Teikime ji akcentavo ir R. Pociaus „nepriekaištingą reputaciją“, taip pat įvairias teigiamas asmenines savybes – patikimumą, atsakingumą, nuovokumą ir t.t.

Ji pažymėjo, kad R. Pociaus 2019-ųjų veikla taip pat įvertinta labai gerai.

„Todėl siūlau dar penkerių metų kadencijai šio generolo kandidatūrą“, – teigė ji.

Į pareigas VST pirmai kadencijai R. Pocių prieš penkerius metus teikė tuometinis vidaus reikalų ministras, dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Tada R. Pocius pakeitė ilgametį tarnybos vadovą Sergejų Madalovą.

Šįkart S. Skvernelis tvirtino, kad tarnyba per penkerius „neįtikėtinai pasikeitė“ ir tapo „moderni bei vakarietiška“.

„Sunku patikėti, kad tokius pokyčius įmanoma padaryti per penkerius metus (...). Apie patį generolą galiu pasakyti, kad tai yra pareigūnas patriotas, prisidėjęs prie mūsų valstybės atkūrimo ištakų“, – tikino Vyriausybės vadovas.

R. Pocius išsilavinimą įgijo Lietuvos teisės universitete, Vilniaus universitete, studijavo Kanados ginkluotųjų pajėgų mokykloje bei Baltijos gynybos koledže Estijoje.

Anksčiau jis yra dirbęs Krašto apsaugos departamente prie Vyriausybės, Lietuvos taupomajame banke, Specialiųjų tyrimų tarnyboje. Prieš ateidamas į tarnybą, jis dirbo Krašto apsaugos ministerijoje, vadovavo Karo policijai. R. Pocius yra dalyvavęs misijoje Afganistane kaip JAV ir Lietuvos kontingento vadas, atlikęs daugiau kaip 200 kovinių operacijų.

VST funkcijos – atkurti ir užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą ypatingų, ekstremalių situacijų ar masinių renginių metu, vykdyti sulaikytųjų, suimtųjų ir nuteistųjų konvojavimą, užtikrinti svarbių valstybės objektų apsaugą, o įvedus karo padėtį ar ginkluotos gynybos nuo agresijos (karo) metu ginkluotųjų pajėgų sudėtyje ginti Lietuvos valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.