Pedagogikos studijas tarp savo pasirinkimų įvardijo 580 stojančiųjų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ketvirtadienį pranešė, jog studijuoti mokytojo profesiją šiemet pasirinko 580 stojančiųjų, didžioji dalis pirmu numeriu.

Studentai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Studentai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Studentai.<br>D.Umbraso nuotr.
Studentai.<br>D.Umbraso nuotr.
Studentai.<br>D.Umbraso nuotr.
Studentai.<br>D.Umbraso nuotr.
Studentai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Studentai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 11, 2020, 12:25 PM

Šiemet pedagoginėms bakalauro studijos numatomos skirti 585 valstybės finansuojamos studijų vietos, o visi įstojusieji į valstybės finansuojamas pedagoginių studijų vietas bus skatinami stipendijomis.

„Šiemet pasirinkusiems pedagogikos studijas skirsime 300 eurų stipendijas. Tikimės, kad jos bus finansinė paskata turintiems pedagogo pašaukimą gabiems ir motyvuotiems žmonėms ateiti į mokytojo profesiją“, – pranešime sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pernai į pedagogiką įstojo 429 asmenys.

Stipendijos bus skiriamos ne tik įstojusiems į bakalauro studijas, bet ir į profesines pedagogikos studijas, kurias galima rinktis jau įgijus dalyko bakalauro ar magistro laipsnį.

Be to, atsižvelgus į valstybės poreikius, ministro nustatyta tvarka stipendijos bus skirtos ir tiems, kurie pedagogikos studijas pasirinks kaip gretutines.

Planuojama, kad nuo šių metų rudens tokios stipendijos iš viso galės būti mokamos 845 pedagogines studijas pasirinkusiems asmenims: 585 įstojusiems į bakalauro studijas, 210 įstojusių į pedagogikos profesines studijas ir 50 pasirinkusių pedagogikos gretutines studijas.

„Kartu privalome gerinti mokytojų darbo sąlygas, didinti jų atlyginimus. Tai jau yra daroma ir bus tęsiama ateityje“, – teigia ministras.

Lietuvoje veikia trys didžiausi pedagogų rengimo centrai: Šiaulių universitete, Vilniaus universitete, Vytauto Didžiojo universitete.

Mokytojus rengia ir kiti Lietuvos universitetai, taip pat kolegijos. Pedagogikos studijose galima rinktis iš 64 programų: nuo vaikų darželio auklėtojo iki informacinių technologijų mokytojo. Taip pat galima tapti kelių dalykų mokytoju iš karto, studijuojant pagal vieną programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?