Prezidentūra patvirtino, kad G. Nausėdos komandą supurtė permainos: jau rado, kas užims du postus

Prezidentūra ketvirtadienį patvirtino, kad Gitano Nausėdos komandą drebina permainos.

 Prezidentūra patvirtino, kad G. Nausėdos komandą supurtė permainos: jau rado, kas užims du postus.<br> lrytas.lt montažas
 Prezidentūra patvirtino, kad G. Nausėdos komandą supurtė permainos: jau rado, kas užims du postus.<br> lrytas.lt montažas
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Vytautas Žukas, Gitanas Nausėda ir Sonata Šulcė.<br>lrytas.lt koliažas
Jonas Vytautas Žukas, Gitanas Nausėda ir Sonata Šulcė.<br>lrytas.lt koliažas
Aistis Zabarauskas, Antanas Bubnelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Aistis Zabarauskas, Antanas Bubnelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Jonas Vytautas Žukas ir Gitanas Nausėda. <br>lrytas.lt koliažas
Jonas Vytautas Žukas ir Gitanas Nausėda. <br>lrytas.lt koliažas
Vytautas Žukas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Žukas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Žukas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2020-06-25 12:07, atnaujinta 2020-06-29 12:17

Nuo ryto žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad komandą palieka vyriausiasis patarėjas Jonas Vytautas Žukas, tačiau G.Nausėdos patarėjai ilgą laiką negalėjo patvirtinti tokios informacijos.

Galiausiai Prezidentūra pranešė, kad G.Nausėdos komandoje keičiasi net trys vadovai – Nacionalinio saugumo grupei vadovaus šioje grupėje prezidento patarėju dirbęs Darius Kuliešius, Švietimo, mokslo ir kultūros grupei nuo liepos 15 dienos vadovaus istorikė dr. Jolanta Karpavičienė, kuri iki šiol buvo Valdovų rūmų direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai.

Ji pakeis Sonatą Šulcę, kuri teigia tokį sprendimą priėmusi dėl asmeninių priežasčių.

„Žmogus uždaro vienas duris ir atidaro kitas duris. Apsisprendžiau palikti Prezidento komandą dėl asmeninių priežasčių“, – feisbuke ketvirtadienį rašė S. Šulcė.

Prezidentūra liepos mėnesį žada paskelbti, kas užims komunikacijos grupės vadovo pareigas. Iki šiol šias pareigas ėjo Aistis Zabarauskas.

„Pirmieji kadencijos metai yra vienas sudėtingiausių etapų, kuomet reikia praminti naujus dalykinių ryšių takus Prezidento institucijos santykiuose tiek su kitomis valdžios grandimis ir visuomenės grupėmis, tiek čia, institucijos viduje, tarp patarėjų grupių. Tuo pat metu reikia brėžti aiškias politines linijas ir jas įgyvendinti. Nuoširdžiai dėkoju savo patarėjams už jų indėlį formuojant Prezidento politiką pirmaisiais metais. Mano pasitikėjimas šiais žmonėmis ir pagarba jiems nesibaigia su jų paskutine darbo diena, bet pasipildo žmogišku dėkingumu. Pradėtus darbus tęs ir plės savomis iniciatyvomis naujieji grupių vadovai“, – pranešime cituojamas G.Nausėda.

Įvardijo, ką veiks toliau palikę G.Nausėdos komandą

Prezidentūra paskelbė, kad J.V.Žukas vystys privačią veiklą. 58-erių J. V. Žukas šalies vadovo komandoje dirbo nuo praėjusių metų liepos pabaigos, prieš tai nuo 2014 metų jis vadovavo kariuomenei.

Generolas leitenantas J.V.Žukas G.Nausėdos komandą papildė 2019 metų liepos 29 dieną. Nuo 2014 metų J.V.Žukas ėjo Lietuvos kariuomenės vado pareigas.

G.Nausėdai tapus prezidentu J.V.Žukas buvo paskirtas jo patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

J.V.Žuko pavardė paskutinį kartą garsiau nuskambėjo vadinamajame verslo korupcijos skandale. Teisėsaugai sulaikius Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentą Valdą Sutkų, paaiškėjo, kad pastarasis tarpininkavo G.Nausėdos susitikimui su tuomet dar Lietuvos kariuomenės vadu J.V.Žuku.

Pats J.V.Žukas ketvirtadienį naujienų agentūrai BNS sakė, kad naujienų apie jo ateitį turėtume sulaukti penktadienį, tačiau Prezidentūra informaciją paskelbė anksčiau.

Prezidentūra pranešė, kad S.Šulcė „tęs kūrybinį ir mokslinį darbą“, o A.Zabarauskas grįš į privatų sektorių.

Pristatė naujuosius komandos narius

Nacionalinio saugumo grupės vadovas D. Kuliešius, pagal išsilavinimą teisininkas, 20 metų praktinio darbo laiko yra skyręs Lietuvos viešajam ir nacionaliniam saugumui stiprinti, rašoma Prezidentūros pranešime.

Prieš pradėdamas darbą Prezidentūroje 2019 m. rugpjūtį patarėju Nacionalinio saugumo grupėje, dvejus su puse metų dirbo patarėju Susisiekimo ministerijoje, kur buvo atsakingas už nacionalinio saugumo klausimus, antikorupcinės aplinkos sistemos kūrimą, gerojo valdymo standartų diegimą.

D. Kuliešius yra dirbęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje, kur buvo atsakingas už Lietuvos ir Europos Sąjungos finansinių interesų apsaugą.

Humanitarinių mokslų daktarė J. Karpavičienė daugiau negu dešimt metų Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose vadovavo kultūrinei veiklai, prisidėjo koordinuojant tarptautinį ir tarpinstitucinį bendradarbiavimą su kultūros, mokslo, studijų ir švietimo, koncertinėmis institucijomis Lietuvoje bei užsienyje.

Dr. J. Karpavičienė yra Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Senovės ir vidurinių amžių istorijos katedros docentė, turi dvidešimties metų mokslinės ir pedagoginės veiklos bei tarptautinio bendradarbiavimo mokslo srityje patirtį, yra Muziejų tarybos narė, Tarptautinės muziejų tarybos (ICOM) Lietuvos skyriaus valdybos pirmininkė, buvo apdovanota prestižine Eike-von-Repgow-Preis premija už saksų-Magdeburgo teisės recepcijos LDK tyrimus bei aktualinimą.

Birželio mėnesį darbą Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijoje taip pat baigia Teisės grupės patarėjos Ieva Saudargaitė bei Vida Petrylaitė. I. Saudargaitė planuoja tęsti karjerą valstybės tarnyboje, o V. Petrylaitė savo profesinę veiklą apsisprendė skirti moksliniam ir pedagoginiam darbui Vilniaus universitete.

Pareiškė, kad daugiau nekalbės

Ketvirtadienį G.Nausėdos komandai iš pradžių sunkiau sekėsi tvarkytis su informacija.

Lrytas.lt dar pirmojoje dienos pusėje susisiekus su prezidento atstovu žiniasklaidai Antanu Bubneliu, jis portalą lrytas.lt informavo, kad situacijos nekomentuos: „Visus komentarus šiandien jau daviau“, – trumpai nukirto A.Bubnelis.

Prezidento komunikacijos grupės vadovas, A.Zabarauskas, tuo tarpu, tikino, kad visą informaciją apie besitraukiančius iš pareigų kolegas turi suteikti A.Bubnelis, pasiūlydamas laukti, kol pats A.Bubnelis susisieks su redakcija ir paaiškins situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.