Jonavos rajono savivaldybės meras M. Sinkevičiaus pakliuvo į etikos sargų akiratį: tirs elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Jonavos rajono savivaldybės mero Mindaugo Sinkevičiaus elgesio. Bus aiškinamasi, ar valstybės politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

M.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Sinkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2020, 5:46 PM

Tyrimas, kaip teigia VTEK, pradėtas gavus pranešimą, esą, šių metų balandį savivaldybės taryboje M. Sinkevičius sprendė klausimus, susijusius su Jonavos rajono sodininkų bendrija „Užuovėja“, kurios teritorijoje valstybės politikas ir jam artimas asmuo turi nekilnojamojo turto. Teigiama, kad klausimai dėl finansavimo skyrimo Užuovėjos gatvės kapitaliniam remontui bei kitų dviejų.

Pušyno ir Žaliakalnio – gatvių dalių išpirkimui buvo įtraukti į savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę, kurią sudarė M. Sinkevičius, po to už šiuo klausimus balsavęs ir pačiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.