Arvydas Lekavičius. Rimtai dirbti – tai ne burbulus pūsti

Kartais belieka pavydėti įsitaisiusiems Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) – gavęs nurodymą su kuo nors susidoroti gali susapnuoti, kad neįtinkantis žmogus daro nusikaltimus, šių fantazijų pagrindu surašyti tarnybinį pranešimą ir paleisti teisinį persekiojimo mechanizmą.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 6:31 AM

Jei netyčia pasirodys, kad žmogus iš tiesų nusikaltėlis, – gausi ordiną. Tačiau ne bėda ir tuomet, kai paaiškės, kad pranešimai buvo iš piršto laužti, o be pagrindo įtariamuoju ar kaltinamuoju paverstas ir net už grotų įgrūstas asmuo bus visiškai išteisintas.

Bylą fabrikavusiems pareigūnams dėl to nė plaukas nuo galvos nenukris.

Pakeitę darbovietę tokie veikėjai irgi elgiasi panašiai. Antai buvęs STT direktorius S.Urbanavičius, vos sušilęs Registrų centro (RC) vadovo kėdėje, pritariant tuomečiam susisiekimo ministrui R.Masiuliui „aptiko“ neregėtą aferą – neva kelios bendrovėlės šiai valstybės įmonei pridarė net 220 milijonų litų nuostolių.

Tačiau burbulas greitai subliūško – nei žalos niekas neprisiteisė, nei kas nors patvirtino tokius „faktus“.

Užtat kai tokiems veikėjams prireikia imtis rimtų darbų, vežimas irgi ima buksuoti.

Štai skambinama pavojaus varpais, kad RC kontroliuojama e.sveikatos sistema nuo vasario pabaigos nebepateikia duomenų apie gyventojų mirčių priežastis. Kilo net įtarimų, jog taip daroma tyčia – kad nepaaiškėtų, jog karantinas tapo mirties peiliu kai kuriems ligoniams.

S.Urbanavičius, žinoma, tvirtina priešingai. Anot jo, 40 milijonų eurų kainavusi ir dar apie porą milijonų priežiūrai kasmet suryjanti sistema yra gera, tik reikia ją patvarkyti. Bet rezultatų vis nematyti.

Aišku, pats RC direktorius nesės prie klaviatūros ir neištaisys klaidų. Tačiau tiek laiko trypčioti ir skėsčioti rankomis – mažiausiai vadovo aplaidumas.

Galbūt direktoriui trukdo seni įgūdžiai, atsinešti dar iš STT? Juk ten klaidas dažniausiai bandoma nuslėpti, o rimtų darbų imamasi tik gavus griežtą nurodymą iš viršaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.