Į bėdą patekusiam jaunam vairuotojui – Radviliškio policininkių dėmesys ir pagalba

Dėl automobilio gedimo į nepavydėtiną situaciją patekęs Radviliškio rajono gyventojas sulaukė čia patruliavusių policijos pareigūnių pagalbos.

  Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnės E.Šukytė ir J.Popovaitė suteikė pagalbą į bėdą patekusiam vairuotojui. <br> Šiaulių AVPK nuotr.
  Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnės E.Šukytė ir J.Popovaitė suteikė pagalbą į bėdą patekusiam vairuotojui. <br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 10:33 AM

Birželio 30-ąją Radviliškyje patruliavusių Radviliškio rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnių Justės Popovaitės ir Eglės Šukytės dėmesį atkreipė priešpriešiais labai lėtai važiavęs automobilis „BMW“.

Pamaniusios, kad taip lėtai važiuojantis automobilis prieš tai galėjo būti patekęs į avariją, pareigūnės jį sustabdė.

BMW vairavęs vaikinas paaiškino, kad lėtai važiuoja, nes labai kaista variklis. Jaunas vairuotojas sakė, kad dėl užvirusio aušinimo skysčio važiuojant iš Šiaulių į Radviliškį jam teko net kelis kartus sustoti.

Kadangi K.Popovaitė jau buvo atsidūrusi panašioje situacijoje, ji patirties dar stokojančiam jaunam vairuotojui patarė, ką reikia daryti.

Kviestis techninę pagalbą vaikinas nepanoro, Radviliškyje gyvenantys tėvai buvo išvykę, o draugai taip pat neturėjo galimybių jam padėti.

Į bėdą patekusiam vairuotojui nusprendė padėti jį sustabdžiusios policininkės. Jos vaikiną nuvežė iki artimiausios degalinės, kad šis galėtų nusipirkti aušinimo skysčio ir juo papildyti automobilio variklio aušinimo sistemą.

Atvežusios atgal pareigūnės vaikinui paaiškino, kaip įpilti skysčio, kad jaunuolis aušinimo sistemoje likusiu įkaitusiu skysčiu neapsiplikytų rankų.

Pasinaudojęs šiais patarimais jaunas vairuotojas laimingai pasiekė namus.

Norėdamas padėkoti jam pagalbą suteikusioms pareigūnėms šis Radviliškio rajono gyventojas tai padarė atsiųsdamas žinutę į Šiaulių apskrities policijos „Facebook“ paskyrą: „Labas vakaras, norėčiau padėkoti Radviliškio miesto pareigūnėms Eglei ir Justei už pagalbą kelyje. Pareigūnės pastebėjo sunkiai bevažiuojančią mano mašiną kelyje ir nepasivargino privažiuoti ir paklausti, kas atsitiko. Kai paaiškinau, kad variklis perkaitęs ir bandau kaip nors važiuoti iki namų, kad neturiu artimųjų netoliese, kurie gali padėti, jos pasisiūlė padėti įsigyti aušinimo skysčio mašinai ir pamokė, kaip elgtis tokioje situacijoje. Labai ačiū!!!“

Į bėdą patekusiam vairuotojui padėjusi J.Popovaitė policininke dirba jau 12 metų, o jos kolegė E.Šukytė – antrus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.