A. Guoga kandidatuos į Seimą su Darbo partija

Buvęs europarlamentaras verslininkas Antanas Guoga į Seimą kandidatuos su Darbo partija.

Antanas Guoga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas Guoga.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskich<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Uspaskich<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-07-21 09:31

A.Guogos pavardė įtraukta ir Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) informacinėje sistemoje. Nurodoma, kad jo kandidatūra bus keliama vienmandatėje Trakų-Vievio rinkimų apygardoje.

2016 metais per Seimo rinkimus Darbo partija Trakų-Vievio apygardoje kėlė Dangutę Mikutienę, tačiau ji į parlamentą nepateko.

Apie paskutinę minutę į sąrašą patekusį A.Guogą pirmadienio vakarą paskelbė portalas delfi.lt.

Apie tai, kad į „darbiečių“ duris beldžiasi į Europos Parlamentą nepatekęs politinis perėjūnas A.Guoga „Lietuvos rytas“ skelbė dar šių metų sausio pradžioje. Buvo rašoma, kad verslininkas aktyviai derasi su V.Uspaskichu dėl sąlygų ir aukštos vietos „darbiečių“ sąraše. V.Uspaskichas tą kartą pabrėžė: „Aš nieko neinicijuoju“

Pats V.Uspaskichas portalui lrytas.lt tada nepaneigė kalbų, kad A.Guoga yra išreiškęs interesą dėl prisijungimo prie „darbiečių“. „Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, todėl, kad jo nėra nei partijos sąraše, nei sąraše į Seimą. Jeigu atsirastų, tada paskelbsime, ko mums čia slėpti, bet kol nėra, tai ko čia skelbti“, – aiškino jis.

V.Uspaskicho teigimu, paskutinį kartą su A.Guoga jis kalbėjosi tik praėjusiais metais, o pokalbius esą inicijuoja ne jis pats. „Kažkada tai kalbėjomės praėjusiais metais, bet dabar ne. (...) Aš nieko neinicijuoju“, – pareiškė jis.

A. Guoga Europos Parlamento nariu buvo 2014–2019 metais, jis buvo išrinktas su Liberalų sąjūdžiu, tačiau 2016-aisiais paliko partiją.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.