Registrų centro veikla vėl stringa: kai kurie polapiai neveikia kelias valandas

Registrų centro veikla vėl striginėja. Primename, kad trečiadienį daugiau nei pusvalandį neveikė ir neseniai atgaivinta e.sveikata. 

Registrų centro veikla vis dar stringa.<br>T.Bauro nuotr.
Registrų centro veikla vis dar stringa.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-30 14:12, atnaujinta 2020-07-30 14:16

Šiuo metu neatvaizduojama informacija Registrų centro polapyje, kuriame galima stebėti koronaviruso (COVID-19) Lietuvoje statistiką. Šis polapis neveikia jau keletą valandų.

Registrų centro atstovai neseniai Sveikatos apsaugos ministerijos atstovus informavo turintys problemų su geoinformacinių sistemų serveriu. Dėl to minėtame puslapyje šiuo metu skelbiama ne visa informacija. 

„Kolegos mus patikino, kad problema yra sprendžiama, nesklandumus tikimasi pašalinti kaip įmanoma greičiau“, – portalui lrytas.lt sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos vadovas Vytautas Beniušis.

Tą patį portalui lrytas.lt patvirtino ir Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

„Šiuo metu dėl pastebėto geoinformacinių sistemų serverio, kuris yra naudojamas minėtam žemėlapiui, trikdžio laikinai puslapyje nėra atvaizduojama visa informacija. Iki vakaro trikdį tikimasi pašalinti. Atsiprašome už laikinus nepatogumus.

Taip pat galiu patikinti, kad žemėlapyje yra atvaizduojama Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pateikiama informacija, tad jokios rizikos dėl informacijos praradimo ar jos netikslumo nėra. Išsprendus programinį trikdį, žemėlapis vėl veiks ir jame bus pateikta aktualiausia informacija“, – žadėjo M.Samkus.

Registrų centro veikla sutriko praėjusią savaitę, kai serverinės patalpas pirmadienį, liepos 20 dieną, užliejo vanduo, po liūties trūkus vamzdžiui.

Sistemai atnaujinti prireikė daugiau nei savaitės. Apie tai, kad e.sveikata veikia, pranešta tik šį antradienį, liepos 28 dieną, popiet.

Tada Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius pasidžiaugė, kad atkurta e.sveikatos sistema veikia sklandžiai. 

„Gavome patvirtinimą iš didžiųjų gydymo įstaigų, kad sistema veikia, jos patvirtino, kad gali išrašyti receptus, atlikti kitus veiksmus. (...)

Per pirmą valandą, kol veikia sistema, negavome signalų, kad trukdžių yra, bet esame pasiruošę juos šalinti“, – sakė įmonės atstovas. 

„Ji toje pačioje vietoje, kur buvo prieš incidentą“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.