Vytautas Bruveris. Nepakeičiamąjį net pavaduoti vargas

Konservatoriai reikalauja, kad atsistatydintų sveikatos apsaugos ministras A.Veryga, kai teisėsauga šią savaitę pareiškė įtarimus dėl galimos korupcijos koronaviruso greitųjų testų pirkimo skandale viceministrei L.Jaruševičienei. Pastaroji jau traukiasi iš posto.

Aurelijus Veryga<br>G.Bitvinsko nuotr.
Aurelijus Veryga<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jaroslavas Narkevičius, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius, Aurelijus Veryga<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-08-06 08:05

Bet jei dėl tokių niekų kaip įtarimai viceministrams pradėsime švaistytis ministrais, kas vadovaus ir darbą dirbs?!

Ypač šiuo atveju, kai kalbama apie tokio svorio ministrą, kuris faktiškai gali būti vadinamas vicepremjeru ar net antruoju premjeru. Bent taip atrodo besąlygiškai jį mylinčiam valstiečių vedliui R.Karbauskiui.

Dar vienas rodiklis, liudijantis, koks didis yra šis ministras, yra tai, kad jį pavaduoti per atostogas paskirti net keturi kolegos. Pavaduojančiųjų skaičius nesumažėjo, nors superministras sutrumpino savo atostogas nuo penkių iki keturių savaičių, kai per ilgu poilsiu ėmė piktintis prezidentas G.Nausėda.

Negana to, A.Veryga ėmė pasirodyti ministerijoje kiekvieną penktadienį – mat ši savaitės diena esą pati darbingiausia.

Pirmasis sveikatos apsaugos strategą turėjo dvi savaites pavaduoti garsusis susisiekimo ministras J.Narkevičius, bet neatlaikė net vienos. Į jo vietą buvo staiga mestas sutrikęs teisingumo ministras E.Jankevičius. Dabar jį pakeitė švietimo, mokslo ir sporto ministras A.Monkevičius, o šią estafetę turėtų užbaigti socialinės apsaugos ir darbo ministras L.Kukuraitis.

Kaip būtų galima paaiškinti tokį cirką valdžios viršūnėse? Kodėl A.Verygos negalėjo pavaduoti vienas iš Vyriausybės kadencijos pradžioje tokiems atvejams numatytų ministrų ar bent jau abu – švietimo, mokslo ir sporto ar socialinės apsaugos ir darbo? Kodėl apskritai per atostogas ministrų pavaduoti negali viceministrai, o reikia šio žaidimo su Vyriausybės nariais, kurie neturi nieko bendra su tomis ministerijomis?

Ak, tiesa, viceministrai kartais sulaukia įtarimų ir turi atsistatydinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?