Buvusiam NŽT Vilniaus skyriaus vadovui A. Juškai teismas paliko 12,5 tūkst. eurų baudą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė buvusio Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Vilniaus miesto skyriaus vedėjo Arvydo Juškos skundą ir paliko jį nuteistą dėl piktnaudžiavimo, už ką jam skirta 12,5 tūkst. eurų bauda.

Buvusiam NŽT Vilniaus skyriaus vadovui A. Juškai teismas paliko 12,5 tūkst. eurų baudą.<br>M.Kulbio nuotr.
Buvusiam NŽT Vilniaus skyriaus vadovui A. Juškai teismas paliko 12,5 tūkst. eurų baudą.<br>M.Kulbio nuotr.
Buvusiam NŽT Vilniaus skyriaus vadovui A. Juškai teismas paliko 12,5 tūkst. eurų baudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvusiam NŽT Vilniaus skyriaus vadovui A. Juškai teismas paliko 12,5 tūkst. eurų baudą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 4:04 PM

Kaip pranešė ikiteisminį tyrimą byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba, buvęs NŽT Vilniaus miesto skyriaus vedėjas, neturėdamas teisėto pagrindo, pasirašė įsakymą dėl valstybinės žemės išnuomojimo ne aukciono būdu vienai bendrovei.

Vėliau šio įsakymo pagrindu jis pasirašė valstybinės žemės nuomos sutartį, dėl kurios uždaroji akcinė bendrovė įgijo turtinę teisę į valstybinės žemės sklypą Vilniuje, Eišiškių plente 54 metų laikotarpiui.

Šio sklypo vidutinė rinkos vertė, „Registrų centro“ duomenimis, siekė 313 tūkst. eurų.

A. Juška Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019 metų balandžio 18 dieną baudžiamuoju įsakymu buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta beveik 11,3 tūkst. eurų dydžio bauda ir dvejus metus atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas. A. Juška apskundė šį teismo sprendimą ir kreipėsi prašydamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Taip pat anksčiau įvyko dar vienas teismo sprendimas buvusio NŽT Vilniaus miesto skyriaus vedėjo atžvilgiu: Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019 metų birželio 18 dieną baudžiamuoju įsakymu dėl piktnaudžiavimo A. Juškai buvo skirta didesnė nei 6,25 tūkst. eurų bauda.

Šių metų sausio 23 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas, apibendrinęs dviejų baudžiamųjų bylų sprendimus, A. Juškai skyrė subendrintą 12,5 tūkst. eurų baudą. Šis sprendimas ir buvo apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.