Lietuvą žeminęs VDU dėstytojas iš Ispanijos išsiųstas „namo“

Ketvirtadienį iš Lietuvos išsiųstas čia nepageidaujamas ispanas, buvęs Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojas Miquel Puertas.

Vytauto Didžiojo Universitetas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Vytauto Didžiojo Universitetas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 1:20 PM, atnaujinta Sep 3, 2020, 1:29 PM

„Šiandien ryte jo Lietuvoje jau nebėra. Jis išsiųstas į kilmės šalį“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas.

Jo teigimu, policija ispaną sulaikė rugpjūčio 25 dieną Kaune, tada dviem paroms jis buvo uždarytas į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Vėliau, anot pasieniečių atstovo, teismas leido ispaną laikyti ilgiau, kol bus priimtas sprendimas jį išsiųsti iš šalies.

Detaliau, kodėl M. Puertas išsiųstas iš šalies BNS nekomentavo nei Valstybės sienos apsaugos tarnyba, nei Vidaus reikalų ministerija, nei Valstybės saugumo departamentas.

Viešai skelbiamame Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąraše ispano nėra, tačiau, BNS žiniomis, ispanas yra neviešame nepageidaujamų asmenų sąraše.

Apie ispano sulaikymą ketvirtadienį pirmas pranešė naujienų portalas alfa.lt.

Jo teigimu, dėstytoju dirbęs M. Puertas dėl savo „tautinę nesantaiką kurstančių ir Lietuvą žeminančių“ pareiškimų neteko darbo Lietuvoje, o vėliau buvo apsigyvenęs prorusiškų separatistų valdomame Donecke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.