Kokie kandidatai į Seimą siekia Alytaus miesto ir rajono gyventojų palankumo?

Rugsėjo pradžioje Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) paskelbė įregistruotus kandidatus į Seimą vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose. 71-oje vienmandatėje apygardoje į Seimą kandidatuoja 758 asmenys, daugiamandatėje apygardoje, kurioje bus išrinkta 70 Seimo narių, yra 1 tūkst. 725 kandidatai.

Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Alma Mosteikaitė, Alytausnaujienos.lt

Sep 28, 2020, 5:36 PM, atnaujinta Oct 5, 2020, 4:48 PM

Alytaus miesto gyventojai vienmandatėje apygardoje Seimo narį rinks iš dvylikos kandidatų, Alytaus rajono gyventojai balsuos net trijose vienmandatėse apygardose, o jose kandidatų – nuo devynių iki keturiolikos.

Prie kai kurių alytiškių, kandidatuojančių į Seimą daugiamandatėje apygardoje, pavardžių bus nurodyta apie teismo pripažinimą kaltais dėl nusikalstamos veikos. Tokių pat kandidatų yra ir vienmandatėse apygardose, kuriose balsuos Alytaus miesto ir rajono gyventojai.

Prieš ketverius metus kandidatų buvo mažiau

2016-ųjų rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose 71-oje šalies vienmandatėje apygardoje dėl tokio pat Seimo narių skaičiaus varžėsi 673 kandidatai, o daugiamandatėje apygardoje, kurioje renkama 70 Seimo narių, išrinkimo siekė 1 tūkst. 386 asmenys.

Kadangi dalis tų pačių kandidatų į Seimą buvo vienmandatėse ir daugiamandatėje apygardose, iš viso dėl 141 vietos Seime varžėsi 1 tūkst. 415 asmenų.

Šiemečio spalio 11-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose į šią valdžios instituciją kandidatuoja 758 asmenys vienmandatėse apygardose ir 1 tūkst. 725 asmenys daugiamandatėje apygardoje. Dėl dalies tų pačių kandidatų, Seimo nario mandatų siekiančių vienmandatėse ir daugiamandatėje apygardose, dabar į šios valdžios 141 vietą kandidatuoja 1 tūkst. 755 asmenys.

Prieš ketverius metus Alytaus 30-ojoje vienmandatėje rinkimų apygardoje buvo 10 kandidatų, dabar alytiškiai turės galimybę Seimo narį rinkti iš 12-os kandidatų.

Kandidatais į Seimą registruoti: pats išsikėlęs Vytautas Bakas, Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Bernatavičius, Socialdemokratų darbo partijos atstovė Alma Golcienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Povilas Labukas, Nacionaliniam susivienijimui atstovaujanti Aldona Marcinkevičienė, Darbo partijos atstovas Raimundas Markauskas, Socialdemokratų partijos atstovas Julius Sabatauskas, Žaliųjų partijai atstovaujantis Romualdas Šapaitis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Robertas Šarknickas, Laisvės partijai atstovaujantis Skirmantas Tumelis, pats išsikėlęs Valerijus Vencius ir Krikščionių sąjungai atstovaujantis Raimundas Žiūkas.

Trys Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai į Seimą kandidatuoja kitose šalies vienmandatėse apygardose. Laura Radzevičiūtė – Petrašiūnų-Gričiupio 17-ojoje apygardoje kaip Darbo partijos kandidatė, Valdemaras Chomičius – Centro-Žaliakalnio 20-ojoje apygardoje kaip partijos „Lietuva – visų“ kandidatas. Šių abiejų vienmandačių apygardų rinkimų apylinkės yra Kaune.

Partijos „Lietuva – visų“ pirmininkas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Tomas Pačėsas į Seimo narius kandidatuoja pirmąkart sudarytoje Pasaulio lietuvių 71-ojoje vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Alytaus rajono gyventojai balsuos trijose vienmandatėse apygardose

Šįkart vyksiančiuose Seimo rinkimuose Alytaus rajono gyventojai Seimo narius rinks net trijose vienmandatėse rinkimų apygardose.

Dalis Alytaus rajono savivaldybės teritorijos patenka į Sūduvos pietinę 63-iąją vienmandatę rinkimų apygardą, kurioje į Seimą kandidatuoja 9 asmenys: Krikščionių sąjungos atstovė Reda Bykovienė, Socialdemokratų darbo partijos atstovas Artūras Dunaitis, Darbo partijai atstovaujanti Vaida Giraitytė, Žaliųjų partijos atstovė Daiva Kraukšlienė, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Kęstutis Mažeika, Socialdemokratų partijos atstovas Tadas Prajara, Laisvės partijos atstovė Ausma Sakalauskaitė, Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis Šarūnas Sejūnas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių-demokratų atstovas Vaidas Šalaševičius.

Kita dalis Alytaus rajono savivaldybės teritorijos patenka į Dainavos 67-ąją vienmandatę rinkimų apygardą, kurioje yra taip pat 9 kandidatai į Seimą.

Tai Liaudies partijos atstovas Antanas Bartusevičius, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovė Loreta Jakinevičienė, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Rita Keturakienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Andrius Kupčinskas, Liberalų sąjūdžio atstovas Paulius Minajevas, Socialdemokratų darbo partijos atstovas Andrius Palionis, Krikščionių sąjungai atstovaujantis Leonas Sakalavičius, Darbo partijos atstovas Gintautas Sodaitis ir Socialdemokratų partijai atstovaujanti Jūratė Zailskienė.

Dzūkijos 69-ojoje vienmandatėje rinkimų apygardoje, kurioje taip pat Seimo narius rinks dalis Alytaus rajono gyventojų, joje balsuos ir dalis Alytaus miesto gyventojų, yra 14 kandidatų.

Čia į Seimą kandidatuoja Centro partijos-tautininkų atstovas Algimantas Arnastauskas, Liberalų sąjūdžio atstovas Juozas Baublys, partijai „Lietuva – visų“ atstovaujanti Joana Bikulčienė, Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis Boleslav Daškevič, Žaliųjų partijos atstovė Vanda Birutė Ginevičienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Laurynas Kasčiūnas, Nacionalinio susivienijimo atstovas Martynas Katelynas, Socialdemokratų darbo partijai atstovaujanti Rasa Miškinytė, partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Artūras Paulauskas, Krikščionių sąjungai atstovaujantis Kęstutis Šeduikis, Socialdemokratų partijai atstovaujanti Jurgita Šukevičienė, pati išsikėlusi Daiva Ulbinaitė, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Petras Valiūnas ir Darbo partijos atstovas Tautvydas Žemaitis.

Prie kai kurių kandidatų pavardžių atsiras specialūs pažymėjimai

VRK priėmė sprendimą, kuriame nurodyta, jog prie kurių kandidatų į Seimą pavardžių šios komisijos leidžiamuose kandidatų vienmandatėse apygardose plakatuose, taip pat plakatuose su kandidatų sąrašais atsiras pažymėjimai „Teismo nuosprendžiu buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos“.

Tokių kandidatų yra 41. Tokie specialūs pažymėjimai bus ir prie kai kurių alytiškių, kandidatuojančių į Seimą daugiamandatėje apygardoje, taip pat kandidatų vienmandatėse apygardose, kuriose balsuos Alytaus miesto ir rajono gyventojai.

Socialdemokratų partijos kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje toks įrašas bus prie Antano Jodaugos pavardės, kuris šiame sąraše yra 38-as, prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidato daugiamandatėje apygardoje, Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario Gintauto Radžiukyno pavardės, kuris šiame sąraše – 55-as, prie partijos „Lietuva – visų“ kandidato daugiamandatėje apygardoje Povilo Tamulyno pavardės, jis šiame sąraše – 47-as.

Minėtos pažymos bus ir prie Liaudies partijos kandidato į Seimą A.Bartusevičiaus, Darbo partijos kandidato G.Sodaičio pavardžių Dainavos 67-ojoje vienmandatėje apygardoje, prie Žaliųjų partijos kandidato R.Šapaičio pavardės Alytaus 30-ojoje vienmandatėje apygardoje.

Kandidatu į Seimą daugiamandatėje apygardoje neregistruotas Socialdemokratų partijos atstovas, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, kaip asmuo, nenurodęs, jog teismo įsiteisėjusiu sprendimu buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos. Jis šios partijos kandidatų sąraše buvo 94-as. V.Pranskevičius tokį VRK sprendimą skundė Lietuvos vyriausiajam administraciniams teismui, tačiau laimėti nepavyko.

Iš viso VRK dėl šios priežasties kandidatais į Seimą neregistravo 11 asmenų.

Daugiamandatėje apygardoje yra 17 partijų, politinių organizacijų, susivienijimų kandidatų sąrašų. Kai kuriuose jų yra ir Alytaus miesto bei rajono politinių veikėjų pavardžių.

Pavyzdžiui, Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše į Seimą 11-u numeriu įrašyta Alytaus miesto savivaldybės tarybos narė Nijolė Makštutienė, partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų sąraše 14-uoju numeriu į Seimą kandidatuoja Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Aurimas Truncė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų sąraše 56-u numeriu yra šios savivaldybės tarybos narys Gintaras Chščenavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.