Kandidato agitacijoje – galimai rinkėjus klaidinanti informacija

Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) pasiekė vieno kandidato agitacinė medžiaga, kuri gali būti traktuojama kaip klaidinanti rinkėjus.

VRK nustatė, kad vieno kandidato agitacinė medžiaga gali būti traktuojama kaip klaidinanti rinkėjus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
VRK nustatė, kad vieno kandidato agitacinė medžiaga gali būti traktuojama kaip klaidinanti rinkėjus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 10:28 AM

Ant balto voko, kurio viduje rinkėjams buvo siunčiamas lankstinukas su vienos politinės partijos kandidato nuotrauka ir informacija, buvo išspausdinta VRK oficialiai rinkėjams platinamo pranešimo apie rinkimus informacijos dalis, kuri gali klaidinti rinkėjus.

Galimai rinkėjus klaidinančioje informacijoje nurodytos rinkimų datos, VRK kontaktinė informacija bei paryškintu šriftu pateiktas raginimas: „Gerbiami rinkėjai, ateikite ir išrinkite savo kandidatą, neleiskite kitiems išrinkti už jus“. Taip pat kandidatą keliančios partijos spalva parašytas nurodymas, kad eidami balsuoti rinkėjai turėtų asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

VRK pabrėžia, kad tokio pobūdžio informacija nėra toleruotina ir vertinama neigiamai, tuo pačiu akcentuodama, kad jokia institucijos rinkėjams platinama informacija viename pakete kartu su politinių partijų atstovaujamų kandidatų agitacija nėra siunčiama rinkėjams.

Pagrindinis rinkimų organizatorius įspėja rinkėjus būti budriems ir informacijos apie rinkimus ieškoti oficialiuose Vyriausiosios rinkimų komisijos informacijos kanaluose: trumpuoju informacijos apie rinkimus numeriu 1855, www.vrk.lt ir www.rinkėjopuslapis.lt svetainėse.

Taip pat akcentuojama, kad kviesdama į šiuos Seimo rinkimus VRK rinkėjus ragina pasiimti ne tik asmens tapatybės dokumentą, bet ir dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

VRK ragina pilietiškus žmones, pastebėjusius galimus politinės reklamos pažeidimus, pranešti trumpuoju numeriu 1855 arba el. paštu rinkim@vrk.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.