L. Matjošaitytė: rinkimų apylinkių darbuotojai gali iš karto utilizuoti panaudotas apsaugos priemones

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė sureagavo į informaciją, kad rinkimų apylinkių nariai, lankantys saviizoliacijoje esančius žmones, nežino, ką daryti su panaudotomis apsaugos priemonėmis, todėl planuoja jas parą vežioti automobilio bagažinėje.

L. Matjošaitytė: rinkimų apylinkių darbuotojai gali iš karto utilizuoti panaudotas apsaugos priemones.<br>T.Bauro nuotr.
L. Matjošaitytė: rinkimų apylinkių darbuotojai gali iš karto utilizuoti panaudotas apsaugos priemones.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-08 16:56

VRK pirmininkė tikina, kad rinkimų apylinkių darbuotojai panaudotas priemones gali iš karto utilizuoti kaip medicinines arba buitines atliekas.

„Kuomet baigiasi balsavimas, asmens apsaugos priemones reikėtų nusirengti, nes jos yra labai nešvarios, nors mes ir nematome vizualiai to. Bet labai saugiai, dezinfekavus rankas nusirengiame, sudedame į vienkartinį maišą. Ir tas visas panaudotas priemones galima utilizuoti kaip medicinines atliekas arba kaip buitines atliekas“, – LRT teigė L. Matjošaitytė.

„Jų tikrai nereikia vežiotis, galima iš karto utilizuoti“, – patikino ji. VRK pirmininkė taip pat akcentuoja, kad, jei rinkimų komisijų nariams kiltų papildomų klausimų, kaip elgtis vienu ar kitu atveju, jie visada gali kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC).

„Klausimų natūralu, kad gali kilti, tai komisijų nariai bet kada gali skambinti higienistams, NVSC specialistams, kurie ir pakonsultuotų, kaip tinkamai pasielgti ir kokius veiksmus atlikti“, – tikino L. Matjošaitytė.

Portalas LRT pranešė, kad rinkimų apylinkių nariai, lankantys balsuojančius saviizoliacijoje, neturi pakankamai informacijos, kaip dezinfekuoti biuletenius ir ką daryti su panaudotomis apsaugos priemonėmis. Skelbta, kad nežinodami, ką daryti su panaudotomis apsaugos priemonėmis, rinkimų apylinkių darbuotojai jas ketina parą laiko vežiotis automobilio bagažinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.