Prezidentas vyksta į Europos Vadovų Tarybos sesiją

Spalio 15–16 dienomis Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvaus Europos Vadovų Tarybos sesijoje, skirtoje aptarti klausimams, susijusiems su kova su klimato kaita, „Brexit“ derybomis, ES ir Afrikos santykiais.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-14 17:25

Taip pat ES lyderiai įvertins esamą epidemiologinę situaciją, padarytą pažangą kuriant vakciną ir koordinuojant bendrą ES atsaką į COVID-19 pandemijos sukeltas pasekmes.

Prezidentas ketina pasisakyti  klimato kaitos tema ir atkreipti vadovų dėmesį į „Žalios Lietuvos“ iniciatyvą bei jos tikslus, pažymėti Lietuvos pasirengimą ieškoti teisingų, tvarių ir efektyvių būdų siekiant įgyvendinti ES ambicingus klimato kaitos tikslus.

Derybų su Jungtine Karalyste klausimu šalies vadovas ketina išsakyti Lietuvos poziciją dėl poreikio pasiekti abipusiškai naudingą susitarimą kaip galima greičiau tam, kad būtų sukurtas patikimas pagrindas ES ir Jungtinės Karalystės visapusiškai partnerystei.

Prieš prasidedant Europos Vadovų Tarybos sesijai ketvirtadienį Prezidentas susitiks su Šiaurės ir Baltijos šalių vadovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.