Po skandalu virtusio posėdžio etikos sargams apskųsti A. Skardžius ir J. Imbrasas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narės Ingrida Šimonytė ir Aistė Gedvilienė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašo įvertinti Seimo narių Artūro Skardžiaus ir Juozo Imbraso, jų nuomone, neetišką ir Seimo statuto procedūras pažeidusį elgesį Aplinkos apsaugos komiteto posėdžio metu.

 Etikos sargai sulaukė prašymo įvertinti A.Skardžiaus ir J.Imbraso elgesį.<br> lrytas.lt koliažas.
 Etikos sargai sulaukė prašymo įvertinti A.Skardžiaus ir J.Imbraso elgesį.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska, ELTA

Oct 16, 2020, 2:37 PM

„Du politikos senbuviai savo elgesiu ir žodynu pademonstravo neleistiną požiūrį į žmogų ir darbuotoją, į moterį. Sovietinės načalstvos stiliui ir elgesiui Seime neturi būti vietos ir to toleruoti negalime. Negalima pažeidinėti statuto procedūrų, o nuo to sulaikyti bandžiusį darbuotoją – žeminti“, – sakė TS-LKD frakcijos narė I. Šimonytė.

Pasak A. Gedvilienės, svarstant Statybos įstatymo pataisas, Seimo nariai „pažeidė Seimo statuto procedūras, norėdami nesant kvorumo prastumti įstatymo pataisas, o tai sustabdyti bandžiusią ir savo pareigas vykdžiusią komiteto darbuotoją – žemino neetiškomis pastabomis ir viešai bandė diskredituoti“.

Parlamentarės sako, kad šių metų spalio 14 d. vykusiame Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje, svarstant klausimą dėl Statybos įstatymo pakeitimo, trys komiteto nariai, atsižvelgę į tai, kad baigėsi posėdžio laikas paliko posėdžio salę, kiti du komiteto nariai, kurie dalyvavo nuotoliniu būdu, atsijungė nuo posėdžio transliacijos.

Pasak kreipimosi į etikos sargus iniciatorių, atsižvelgusi į tai, kad komiteto pirmininkas J. Imbrasas, nepaisydamas aplinkybės, kad nebėra kvorumo vis tiek ruošėsi priimti sprendimą dėl įstatymo projekto, Aplinkos apsaugos komiteto biuro patarėja atkreipė komiteto pirmininko ir narių dėmesį į tai, kad susiklosčius tokiai situacijai jokie sprendimai negali būti priimami, nes taip būtų šiurkščiai pažeistos Seimo statuto nuostatos.

„Komiteto pirmininkas J. Imbrasas, reaguodamas į šią pagrįstą biuro patarėjos pastabą, nekorektiškai ir nemandagiai ją nutraukė teigdamas: „Prašau tylėt, dabar aš kalbu, kas čia per vadovavimas“. Komiteto narys A. Skardžius taip pat nepagarbiai replikavo kreipdamasis į biuro patarėją: „Mergaite, per 20 metų tokio nachališkumo dar nemačiau“. Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad komiteto narys Artūras Skardžius posėdžio metu, biuro patarėjai bandant atkreipti dėmesį į tai, kad privaloma laikytis teisėkūros principų ir Statuto normų taip pat replikavo biuro patarėjos atžvilgiu teigdamas: „Jūs neišradinėkit teisėkūros principų“,- apie komitete susiklosčiusią situaciją kalbama Seimo TS-LKD viešųjų  ryšių pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.