G. Nausėda atleido korupcija įtariamą teisėją R. Jurgaitį

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl korupcija įtariamo Šiaulių apygardos teismo teisėjo Raimundo Jurgaičio atleidimo, šiam savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, antradienį pranešė Prezidentūra. 

 R.Jurgaitis.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Jurgaitis.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 10:12 AM

„Nepaprastai svarbu, kad visuomenė galėtų pasitikėti teisėjais ir visa teismų sistema. Todėl teisėjo darbas yra nesuderinamas su veiksmais, kurie žemina teisėjo vardą ir griauna šį pasitikėjimą“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

Pasak Prezidentūros, sprendimas dėl R. Jurgaičio atleidimo buvo priimtas gavus informacijos, kad jis, spręsdamas konkrečias bylas, neformaliai bendravo su tų bylų baigtimi suinteresuotais asmenimis. 

Atleisti R. Jurgaitį prezidentui praėjusį penktadienį vienbalsiai patarė ir Teisėjų taryba. 

Tarybos pirmininko Algimanto Valantino teigimu, apeliacine tvarka bylą nagrinėjęs teisėjas procesinius veiksmus ir galimus sprendimus aptarinėjo su asmeniu, kurio draugas buvo tos bylos dalyvis. R. Jurgaičio pokalbių turinį Tarybai pateikė Generalinė prokuratūra, šios medžiagos visiškai pakako nuspręsti, kad teisėjas savo elgesiu pažemino teisėjo vardą. 

Šiaulių apygardos teismo teisėjas buvo sulaikytas rugpjūčio viduryje, kai prezidentas panaikino jo teisinę neliečiamybę. 

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdomame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti dar keturiems fiziniams asmenims. 

Anot teisėsaugos, duomenų apie galbūt nusikalstamus R. Jurgaičio veiksmus gauta tiriant įtariamą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.

Teisėjas jam pateiktus įtarimus piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu neigia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.