Ligoninėse ir socialinės globos įstaigose esantys rinkėjai galės atiduoti savo balsą

Trečiadienį dar daugiau rinkėjų galės pareikšti savo valią dėl naujojo Seimo sudėties. Nuo trečiadienio prasideda tris dienas truksiantis balsavimas specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.

Nuo trečiadienio prasideda tris dienas truksiantis balsavimas specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo trečiadienio prasideda tris dienas truksiantis balsavimas specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2020, 7:00 AM

Trečiadienį taip pat nuo 7 val. iki 20 val. tęsis išankstinis balsavimas. Tokią galimybę turi rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių per pakartotinį balsavimą negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėse.

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose, jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija).

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), izoliacijoje esantys ir koronaviruso simptomų nejaučiantys asmenys vieną kartą ir ne ilgiau kaip 3 valandoms galės palikti izoliavimosi vietą.

Ministerija pabrėžia, kad išimtis taikoma tik sąlytį su sergančiais COVID-19 liga turėjusiems asmenims ir tik išankstinio balsavimo metu.

COVID-19 liga sergantys ir izoliacijoje esantys rinkėjai vykti balsuoti iš anksto negalės, tačiau jiems ir toliau išlieka galimybė balsuoti namuose.

Per antrąjį rinkimų turą rinkėjai turės užbaigti formuoti naujos sudėties Seimą. Savo Seimo narį rinks 68 vienmandačių rinkimų apygardų rinkėjai.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.