Arvydas Lekavičius. Po rokiruotės matu dar nepakvipo

Kauno apskrities policijai ir toliau vadovauja ne kaunietis – ši tradicija išlaikoma labai seniai. Mat gerai vietos gaujų narius ir vadeivas gal net nuo vaikystės pažįstantys pareigūnai gali ne tik užmerkti akis dėl jų veiklos, bet ir patys jiems talkinti.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-12 06:02

Dar nepasimiršo laikai, kai aukšti Kauno pareigūnai, tikėdamiesi H.Daktaro palankumo, netgi bučiavo jam ranką, o sostinės kriminalistai už devynių užraktų nuo kauniečių slėpė informaciją apie planuojamus Daktarų sulaikymus.

Tačiau ir tokie ėjimai šachmatų partijoje tarp nusikalstamo pasaulio ir teisėsaugos ne visuomet padeda. Štai prieš metus šalies policijos vadovybė paskelbė, kad kauniečiai ne tik nesugeba tvarkytis, bet ir skatina šešėlinio pasaulio versliukus.

Nepadėjo netgi tai, kad Kauno apskrities policijai vadovavo premjero S.Skvernelio palaikymą turėjęs net ne grynakraujis kaunietis, o Ukmergėje gimęs D.Žukauskas.

Jis pats buvo apkaltintas, kad dangsto korumpuotus pavaldinius, ir atleistas iš pareigų.

Vietoj jo laikinai paskirtas legionierius iš sostinės – Policijos departamento Imuniteto tarnybos vadovas E.Jablonskas.

Jis pradėjo ne vieną su Kauno pareigūnais susijusį tyrimą ir sudrebino visą komisariatą.

Greičiausiai to iš jo ir tikėjosi Policijos departamento vadovai, tad buvo tikimasi, kad E.Jablonskas taps nuolatiniu Kauno policijos viršininku.

Tačiau po konkurso paaiškėjo, kad darbą atlikęs pareigūnas tapo nereikalingas. Galbūt bijodami, kad grįžęs į ankstesnes Imuniteto tarnybos vadovo pareigas E.Jablonskas nesudrebintų viso departamento, teisėsaugos vadovai pasirinko rokiruotę – E.Jablonskas vyksta į Marijampolę, o ten komisaru dirbęs M.Baršys diriguos Kauno policijai.

Reikalavimus jis lyg ir atitinka – išsilavinęs, ne kaunietis, o tikras žemaitis iš Tauragės. Regis, griebs jautį už ragų iš karto.

Bet apsiuostęs naujasis Kauno apskrities policijos komisariato viršininkas ėmė aiškinti, kad čia kone viskas puiku.

Pasirodo, ir žmonės darbštūs, motyvuoti, ir darbas neprastai vyksta. Užkliuvo tiktai pareigūnams skirtos patalpos, tačiau neilgam, nes jau statoma nauja būstinė.

Tad kam prireikė kviesti naujoką iš Marijampolės, kam buvo būtina E.Jablonsko rankomis atleisti D.Žukauską, jei Kauno policijoje ir taip viskas gerai?

Kad ir kaip būtų, šachmatų terminais kalbant, matas Kauno gaujoms toli gražu nepaskelbtas, o ar ši rokiruotė buvo reikalinga, išvysime ateityje. Bet nereikia užmiršti, kad šioje partijoje savų užmačių turi ir kita pusė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?