Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė

Teisėjų taryba penktadienį šios institucijos pirmininke išrinko laikinąją Lietuvos Aukščiausiojo Teismo vadovę Sigitą Rudėnaitę.

Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>D.Labučio/ELTA nuotr.
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>Lrytas.lt koliažas
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>V. Balkūnas
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>V. Balkūnas
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teisėjų tarybai vadovaus laikinoji LAT pirmininkė S. Rudėnaitė.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-11-13 12:08

Jos kandidatūrą, pasiūlytą Vilniaus apygardos teismo pirmininkės Loretos Braždienės, palaikė 15 posėdyje dalyvavusių tarybos narių.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius buvo iškėlęs kito LAT teisėjo Artūro Ridiko kandidatūrą, tačiau šis ją atsiėmė ir pasiūlė palaikyti S. Rudėnaitę.

Ji tarybos pirmininko pareigose keičia Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką Algimantą Valantiną.

Balsavimas dėl tarybos vadovybės buvo slaptas.

Nebalsavo vienintelis Teisėjų tarybos narys – Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Alenas Piesliakas, kuriam nustatytas koronavirusas.

Posėdžio pradžioje taryba svarstė, kokiu būdu slaptame balsavime galėtų dalyvauti ir A. Piesliakas, buvo siūlymų, kad kažkas nuvyktų iki jo su urna ir šis atiduotų savo balsą.

Vis dėlto, bendru sutarimu nuspręsta to nedaryti ir nerizikuoti tarybos narių sveikata, nebalsuoti sutiko ir pats A. Piesliakas.

„Prašau niekam nevažiuot“, – nuotoliniu būdu prisijungęs prie posėdžio sakė A. Piesliakas, kuriam nustatyta COVID-19.

Savanoriškai saviizoliacijoje po kontaktu su A. Piesliaku buvo ir iki šiol tarybai vadovavęs A. Valantinas bei kita Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Egidija Tamošiūnienė.

Taryba posėdžio pradžioje abiem leido atvykti į posėdį, kadangi kontaktas, anot A. Valantino, su kolega turėtas prieš 10 dienų.

Visuotiniame teisėjų susirinkime praėjusią savaitę paskelbti 16 iš 17 ketverių metų kadenciją taryboje dirbsiančių teisėjų.

Iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo į tarybą išrinkti teisėjai A. Ridikas, S. Rudėnaitė ir Dalia Vasarienė, iš Lietuvos apeliacinio teismo – A. Piesliakas, E. Tamošiūnienė, iš Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo – Ramūnas Gadliauskas.

Apygardų teismams taryboje atstovaus Marius Bartninkas, L. Braždienė ir Gražvydas Poškus, apygardų administraciniams – Jolanta Malijauskienė, apylinkių – Irena Vapsvienė, Kristina Serdiukienė, Diana Butrimienė ir Laimondas Noreika.

Pagal pareigas į tarybą pateko Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas A. Valantinas ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas G. Kryževičius.

Tarybos nariu taip pat privalo būti LAT pirmininkas, tačiau atranka į šią poziciją dar nepasibaigusi, todėl pirmininko vietą taryboje užima laikinai šias pareigas einanti LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkė S. Rudėnaitė.

Pernai liepą Seimui priėmus Teismų įstatymo pataisas, tarybos narių skaičius sumažintas nuo 23 iki 17.

Kartu su praėjusios kadencijos Taryba darbą baigė ir Teisėjų garbės teismas. Į šią teismų savivaldos instituciją po du visuomenės atstovus skiria prezidentas ir Seimo pirmininkas, šešis narius – Teisėjų taryba.

Į Teisėjų garbės teismą patenka po vieną teisėją iš Aukščiausiojo, Apeliacinio ir Vyriausiojo administracinio teismo bei po vieną teisėją iš visų apygardų, apygardų administracinių ir apylinkių teismų. Iš šiame posėdyje numatytu laikotarpiu kandidatūras pateikusių teisėjų, Garbės teismo narius atrinks Teisėjų taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.