Arvydas Lekavičius. Seimo lėšos – į orą pro viešbučių langus

Kaip apibūdiname situaciją, kai minios žmonių atlieka daugybę sudėtingų, brangiai atsieinančių, tačiau beprasmiškų veiksmų? „O tuo metu kvailių šalyje nuo pat ryto virė darbas.“ Šią frazę žmogus nori nenori prisimeni ir dabar, stebėdamas tarpuvaldį, – ne, ne Amerikoje, o mūsų Lietuvoje.

Po rinkimų butus Seimo viešbutyje turės palikti per tris dešimtis jame gyvenusių, bet naujai kadencijai neperrinktų politikų. <br>Lrytas.lt koliažas
Po rinkimų butus Seimo viešbutyje turės palikti per tris dešimtis jame gyvenusių, bet naujai kadencijai neperrinktų politikų. <br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2020, 6:53 AM, atnaujinta Nov 17, 2020, 6:54 AM

Po rinkimų butus Seimo viešbutyje turės palikti per tris dešimtis jame gyvenusių, bet naujai kadencijai neperrinktų politikų. Maždaug tiek pat naujų tautos išrinktųjų, neturinčių pastogės sostinėje ar apylinkėse, turės ten įsikraustyti.

Nors daugelis tų, kurie nebuvo perrinkti, jau buvo aiškūs po pirmojo rinkimų turo, valdiškuose butuose jie galės sėdėti dar mėnesį, skaičiuojant nuo praėjusios savaitės, kai senasis Seimas oficialiai baigė darbą, o naujasis pradėjo.

O kur dėtis tiems naujai išrinktiesiems iš provincijos? Pagal tą pačią tvarką Seimas tokiems nuomoja viešbutį, kuriame jie ir laukia, kada galės įsikraustyti į atlaisvintą valdišką pastogę.

Šiemet tas viešbutis – naujasis „Hilton Garden Inn“, esantis Gedimino prospekte, vos keli šimtai metrų nuo Seimo rūmų. Tiesa, atidžiau pažvelgus tai – ne tokie jau ir prabangos padebesiai. Kambarys, kaip skelbiama internete, parai kainuoja kiek daugiau kaip 40 eurų. O šiais karantino laikais tai reiškia, kad ir be pusryčių, ir be galimybės juos pasigaminti ar kur nors apylinkėse pavalgyti.

Bet kokiu atveju visa tai Seimo biudžetui atsieis apvalią sumelę.

Kaip visada, valdininkai slepia, kokią. Be to, dalį visai nugyventų Seimo viešbutyje esančių 16 butų ketinama remontuoti už 203 tūkst. eurų.

Dar kartą galima klausti to paties: negi neįmanoma kaip nors visko sutvarkyti paprasčiau ir ūkiškiau? Pavyzdžiui, pagaliau apskritai atsisakyti visų tų žaidimų su viešbučiais ir mokėti Seimo nariams tokias algas, kad jie patys galėtų viskuo pasirūpinti. Gal yra ir kitokių ūkiškų būdų. Kita vertus, ką tuomet veikti visiems tiems, kurie dabar uoliai dirba rūpindamiesi Seimo narių būstais, patys gaudami valdiškas algas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.