Prezidentas pradeda susitikimus su ministrais: trečiadienį išklausys trijų kandidatų

Prezidentas Gitanas Nausėda pradeda susitikimus su kandidatais į ministrus. Trečiadienį šalies vadovas susitinka su kandidatu į susisiekimo ministrus Kasparu Adomaičiu, kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickiene bei kandidatu į kultūros ministrus Simonu Kairiu.

Prezidentas Gitanas Nausėda teikė Seimui svarstyti Ingridos Šimonytės kandidatūrą į ministro pirmininko pareigas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda teikė Seimui svarstyti Ingridos Šimonytės kandidatūrą į ministro pirmininko pareigas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2020, 4:32 PM

Galimą kandidatų į ministrus sąrašas Ingrida Šimonytė prezidentui pateikė pastarąjį trečiadienį, dar kaip kandidatė į premjerus. Antradienį I. Šimonytė Seime buvo oficialiai patvirtinta ministre pirmininke.

ELTA primena, kad ministrą pirmininką Lietuvoje skiria prezidentas Seimo pritarimu. Premjeras ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti jos programą.

Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių narių balsų dauguma pritaria jos programai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.