Farmacijos bendrovė ir gydytojai kaltinami veikę kaip organizuota grupė: apklausė daugiau kaip 1100 asmenų

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto korupcijos tarp farmacijos bendrovės darbuotojų ir gydytojų.

 Farmacijos bendrovė ir gydytojai kaltinami veikę kaip organizuota grupė: apklausė daugiau kaip 1100 asmenų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Farmacijos bendrovė ir gydytojai kaltinami veikę kaip organizuota grupė: apklausė daugiau kaip 1100 asmenų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Farmacijos bendrovė ir gydytojai kaltinami veikę kaip organizuota grupė: apklausė daugiau kaip 1100 asmenų.<br>V.Balkūno nuotr.
 Farmacijos bendrovė ir gydytojai kaltinami veikę kaip organizuota grupė: apklausė daugiau kaip 1100 asmenų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 9:11 AM, atnaujinta Nov 26, 2020, 12:08 PM

Įtarimai pateikti juridiniam asmeniui – farmacijos bendrovei – ir 11 fizinių asmenų, pranešė prokuratūra. Portalo lrytas.lt duomenimis, įtarimai pareikšti farmacijos įmonei "Valentis Pharma", jos darbuotojams ir medikams.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta nusikalstama korupcinė schema, kurioje, įtariama, dalyvavo 12 farmacijos įmonės darbuotojų.

Bylos duomenimis, dalis šios grupės narių – bendrovės vadybininkės – galėjo susitarti su savo aptarnaujamų Lietuvos miestų ir rajonų gydymo įstaigų gydytojais, kad jie už neteisėtą atlygį rekomenduotų pacientams įsigyti, o vėliau suleistų būtent jų įmonės platinamus produktus.

Jie kaltinami veikę organizuotoje grupėje.

Baigtoje byloje juridiniam asmeniui – farmacijos bendrovei – pateikti įtarimai dėl papirkimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Septyni farmacijos bendrovės atstovai įtariami papirkimu, dalis jų – ir apgaulingu apskaitos tvarkymu, keturi gydytojai – kyšininkavimu.

Atliekant tyrimą apklausta daugiau nei 1100 asmenų ir surinkta duomenų, kad gydytojams papirkti nuo 2014 metų iki 2015 metų pradžios kyšiams įmonė galėjo skirti daugiau kaip 74 tūkst. eurų.

Generalinė prokuratūra šiam ikiteisminiam tyrimui buvo sudariusi specialią Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų prokuratūrų prokurorų ir visų STT teritorinių padalinių pareigūnų tyrimo grupę.

Ikiteisminis tyrimas jau anksčiau baigtas 80 gydytojų ir penkių farmacijos bendrovės darbuotojų atžvilgiu, jiems pripažinus kaltę, priimti procesiniai sprendimai. Kyšių sumos konfiskuotos, skirtos įmokos į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, taip pat skirtos baudos.

Šioje byloje proceso dalyviai jau yra sumokėję daugiau kaip 100 tūkst. eurų, kuriais papildytas valstybės biudžetas. Taip pat Valstybinė mokesčių inspekcija farmacijos bendrovei yra pateikusi ieškinį dėl daugiau kaip 39 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.